Spotcam

SPOTCAM

Tehokas kodin valvontakamera

tekijä #Kamerat
9.0

Pieni Spotcam tekee kutsumattomien vieraiden havaitsemisen helpoksi. Kamera on jatkuvasti yhteydessä internetiin langattoman verkon välityksellä, ja valmistajan sivustosta tai sieltä ladatulla älypuhelinsovelluksesta käyttäjä voi tarkistaa, mitä kamera kuvaa.

Käyttöönotto on helppoa. Pakkaus sisältää kameran, virtalähteen, muutaman ruuvin kameran kiinnittämiseen seinään ja yksisivuisen käyttöohjeen, jossa muun muassa neuvotaan siirtymään loppuasennusta varten valmistajan sivustoon. Yhteys syntyi muutamassa minuutissa sekä pc:llä että Iphone-sovelluksella. Asennusohjelma on englanninkielinen, mutta sen käyttö ei onneksi vaadi kovin laajaa teknistä sanavarastoa.

Sen lisäksi, että kamera lähettää koko ajan ajantasaista kuvaa, se tallentaa kuvamateriaalin 24 tunnin ajaksi ilmaiseksi valmistajan palveluun. Jos liikeanturi on rekisteröinyt liikettä, kuvaa voi selata taaksepäin sen selvittämiseksi, kuka on käynyt kotona.

Testissä liiketunnistin toimi erinomaisesti. Heti, kun kamera rekisteröi liikettä, siitä lähti tieto sähköpostiin ja Iphoneen. Lisäksi Spotcam tallensi sovelluksen aikajanalle pisteet, joista näkyi, milloin liikettä oli havaittu ja hä- lytys lähtenyt.

Tallennusaikaa voi pidentää tekemällä maksullisen tilauksen. Kolmen päivän tallennuksen saa 3,60 eurolla kuukaudessa (36 eurolla vuodessa), seitsemän päivän 5,50 eurolla kuukaudessa (55 eurolla vuodessa) ja 30 päivän tallennuksen 18 eurolla kuukaudessa (180 eurolla vuodessa).

Vaikka kameran tallenteiden tarkkuus on vain 720p (1280 x 720 pikseliä), kuva on hyvää ja terävää. Hämärässä kamera käynnistää infrapunaledit ja tallentaa selkeää mustavalkokuvaa. Lisäksi kamerassa on sekä mikrofoni että kaiutin, joten sitä voi käyttää videopuheluihin.

Arvio

Helppokäyttöinen ja näppärä valvontakamera, jossa on
monipuoliset toiminnot.

Ominaisuudet

Tarkkuus
720p (1280 x 720 px)
Liitäntä
Wian
Muuta
Kaiutin ja mikrofoni