Steelseries Apex M500

Steelseries Apex M500

Vankat mekaaniset näppäimet tekevät käyttäjästään virtuoosin.

tekijä #Näppäimistöt #SteelSeries
8.8

Steelseriesillä on monen vuoden kokemus hiirien, näppäimistöjen ja muiden oheislaitteiden tekemisestä, jotka ovat suosittuja erityisesti pelaajien keskuudessa. Apex M500 tuo helposti mieleen klassisen IBM-näppäimistön numeronäppäimistöineen ja kuuluvine näppäinäänineen. M500 onkin selvästi tehty kestämään käytössä pitkään, mikä osin selittää suhteellisen korkeaa hintaa.

Mitään ylimääräisiä näppäimiä esimerkiksi multimediatoimintoja varten ei Apexissa ole. Käyttäjä toki voi määritellä funktionäppäimet ohjaamaan musiikin ja videon toistamista sekä luoda makroja Windows-toiminnoille, ohjelmille ja peleille. Näppäinkomentojen määrittelyyn käytetään Steeseriesin omaa Engine 3 -ohjelmaa, joka vaatii hieman totuttelua.

Apex M500 -näppäimistön mekaaniset näppäimet käyttävät Cherry MX -kytkintekniikkaa, joka on nopea, tarkka ja kestävä. Näppäimet ovat raskaat, mikä toisin kuin luulisi, tekee näppäimistön käytöstä nopeampaa kuin kevyillä halpisnäppiksillä.

Sininen taustavalo erottuu hyvin helpottaa näppäimiin osumista myös heikosti valaistussa tilassa. Taustavalon voimakkuutta voi säätää neliportaisesti ja valon saa myös pois päältä.

Apex M500 yhdistetään tietokoneeseen usb-kaapelilla, joka on kiinni näppäimistön pohjassa. Näppäimistön alapuolella ovat myös nerokkaat johtokourut. Kouruja on kolme, joita pitkin kaapelin voi vetää keskeltä, vasemmalta tai oikealta. Kun näppäinkaapelin vetää haluamansa kourun kautta, niin kaapeli ei tule missään vaiheessa tielle.

Katso päivä hinta esimerkiksi Hintaopas-vertailupalvelusta.

Arvio

Steelseries Apex M500 on painava ja vankkatekoinen näppäimistö, joka on varustettu mekaanisilla Cherry MX -kytkimillä. Niiden ansiosta kirjoittaminen on miellyttävää.

Ominaisuudet

Merkki
SteelSeries
Liitäntä
USB
Näppäinten määrä
104
Taustavalaistus
On
Johdon pituus
2 m
Muuta
Mekaaniset Cherry MX -kytkimet