Samsung CF591

Samsung CF591

Samsungin kaareva näyttö sopii hyvin elokuvien katseluun tietokoneella.

tekijä #Näytöt #Samsung
8.4

Nykyään ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi hankkiessaan suuren näytön, jonka tarkkuus on täysteräväpiirtoa parempi. Siksi on hieman yllättävää ja pieni pettymyskin, että Samsung CF591 -näytössä on vain mainittu full hd-tarkkuus. Onneksi tässä 27-tuumaisessa kaarevassa paneelissa on muita hyviä ja oleellisia ominaisuuksia.

Kaareva näyttö luo mielikuvan, että katsojaa ympäröi kookas leveä kuva. Ominaisuus pääsee oikeuksiinsa erityisesti katseltaessa videoita tietokoneella. Usean päivän kokeilun jälkeen vanha suoralla paneelilla varustettu näyttö tuntui suorastaan lattealta katsella. Samsungin kaarevan näytön ohut kehys voimistaa tyylipuhdasta kokemusta, katseleepa sitten elokuvaa tai vain selailee nettiä ja naputtelee tekstiä.

Näyttöä voi kallistaa eteen- ja taaksepäin. Korkeutta ei pysty säätämään, joten ergonomiaa on melko rajallisesti, eikä näyttöä voi myöskään ripustaa seinälle.

Samsung CF591 liitetään tietokoneeseen joko hdmi:n, displayportin tai vga:n kautta, mitkä riittänevät useimmille käyttäjille. Liitännät on sijoitettu laitteen takapaneeliin, jonka toisessa alakulmassa on myös pieni keinukytkin. Sen avulla on todella helppo liikkua käyttövalikossa ja tarvittaessa säätää esimerkiksi näytön kirkkautta, kontrastia ja terävyyttä. Kovin monia säätöjä ei käyttövalikossa kuitenkaan ole.

Samsungin värit ovat kirkkaat ja tarkat, ja teksti sekä kuvat piirtyvät selkeinä näytölle. Tarkkuuden ja näyttökoon yhdistelmä on kuitenkin sellainen, että ruutukuva ei ole aivan veitsenterävä, jos sitä tarkastelee lähemmin.

Hinta on korkeahko, sillä hyviä vaihtoehtoja on tarjolla selvästi huokeammalla. Jos 27-tuumainen full hd -tarkkuudella varustettu perusnäyttö riittää, sellaisen saa jopa 200 euroa huokeammalla kuin nyt testatun Samsungin kaarevan mallin.

Katso päivän hinta hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaseruannasta.

Arvio

Kaareva Samsung CF591 on erityisen sovelias paneeli elokuvien ja pelien kanssa. Jos tietokone on enimmäkseen vain nettiselailu- ja sähköpostikone, niin silloin kaarevasta näytöstä ei juuri ole iloa.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Koko
27" (68,6 cm)
Tarkkuus
1920 x 1080
Kontrasti
3000:1
Valovoima
250cd/m2
Kuvasuhde
16:9
Liitäntä
HDMI, DisplayPort, Vga
Kaiuttimet
On
Katselukulma
178°/178°
Kulutus
45W/0,3W (käyttö/valmius)
Vasteaika
4 ms
Mitat
61,4 x 36,3 x 13,3 cm (ilman jalustaa)
Paino
4,4 kg (jalustan kanssa)