Brave-selain

Brave on ilmainen selain, joka keskittyy yksityisyyteen ja turvallisuuteen. Selain torjuu häiritseviä mainoksia ja bannereita ja jakaa käyttäjästä muita vähemmän tietoa mainostajille.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Brave
6.0

Brave-selain perustuu Googlen Chromium-selaimelle, ja sen on kehittänyt Mozillan entinen toimitusjohtaja. Mozillan tuotantoa on Firefox-selain. Brave-selaimessa on yhdysrakenteinen mainosten torjuja, jonka ansiosta käyttäjä välttyy ärsyttäviltä bannereilta ja mainoksilta sivustoilla vieraillessaan. Lisäksi uusi selain välittää käyttäjästä tavallista vähemmän tietoa mainostajille ja tarjoaa paremman mahdollisuuden liikkua netissä anonyymisti.

Tekemissämme HTML5- ja JavaScript-testeissä Brave sai suurin piirtein samat tulokset kuin Googlen Chrome, mikä ei ole ihme, sillä molemmat selaimet perustuvat samaan teknologiaan. Braven käynnistysaika ensimmäisellä käynnistyskerralla jää kuitenkin selkeästi salamannopean Chromen varjoon. Brave on käyttövalmis 10 sekunnissa, kun taas Chromea voi ryhtyä käyttämään vähän yli sekunnin kuluttua käynnistyksestä.

Brave on ulkoasultaan varsin pelkistetty, eikä se sisällä häiritseviä elementtejä, työkalurivejä tai tarpeettomia valikoita. Selain torjuu automaattisesti ponnahdusikkunoita, siinä on hyvä salasanojen hallintatoiminto ja se mahdollistaa eri sivustojen avaamisen omille välilehdille, jolloin sivustoille ei tarvitse avata omia ikkunoita. Vielä kehitysvaiheessa oleva selain on saatavana vain englanninkielisenä, mutta se ei haittaa päivittäistä netin selailua.

Toistaiseksi Brave sopii käytettäväksi lähinnä toisen selaimen, kuten Firefoxin tai Chromen, täydennyksenä, sillä Bravelle ei ole vielä saatavilla laajennuksia.

HTML5-testi: 492/555
JavaScript-testi: 159,89

Lataa Brave täältä

Arvio

Brave käynnistyy hieman hitaasti, mutta toimii nopeasti käytettäessä. Selain on englanninkielinen, eikä siihen ole saatavilla vielä laajennuksia, joten se toimii parhaiten lisäselaimena.

Ominaisuudet

Merkki
Brave
Toiminnot
Mainosblokkaaja, ponnahdusikkunoiden torjuja, yksityinen selaus, salasanamanageri, välilehdet
Kieli
Englanti
Muuta
Javascript-testaus: http://browserbench.org/JetStream