Google Chrome

Google Chrome on nopea ja luotettava selain. Se toimii lähes kaikkien palveluiden kanssa ja sitä päivitetään ahkerasti.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Google
10.0

Googlen Chrome-selaimesta on lyhyessä ajassa tullut suosittu selain, joka löytyy nykyään useimmista tietokoneista maailmanlaajuisesti. Chromen markkinaosuus on lähes 60 prosenttia. Kakkosena oleva Firefox tulee aika kaukana 15 prosentin osuudellaan. Syykin on ilmeinen: Chrome on kevyt ja nopea, sen käyttöliittymä on selkeän yksinkertainen ja lisäksi selaimen toimintojen kasvattamiseen on tarjolla laaja valikoima laajennuksia.

 

KotiMikron testistä tutkittiin HTML5- ja JavaScript-kielen toimintaa. Niissä selain pärjäsi erityisen hyvin selviten kaikista toiminnoista vauhdikkaasti. Chrome on luonnollisesti suomenkielinen, ja kaikki toiminnot ovat helposti saatavilla samassa selainikkunassa. Chrome sisältää muiden hyvin varusteltujen selaimien tavoin salasanojen hallintatoiminnon. Google-tiliä käyttämällä salasanat ja asetukset ovat käytettävissä kaikilla laitteilla. Selain myös torjuu automaattisesti ponnahdusikkunoita ja sisältää yksityisen tilan, jossa selailu ei tallennu selaimen historiatietoihin.

 

Chrome on todella nopea, sillä tietokoneen käynnistyksen jälkeen Chromea tarvitsee odotella ainoastaan 1,1 sekuntia. Google Chrome on myös yhteensopiva useimpien palveluiden kanssa, joten se sopii hyvin oletusselaimeksi yleiskäyttöön.

 

HTML5-testi: 492/555
JavaScript-testi: 168,62

 

Lataa ilmainen Chrome täältä.

Arvio

Chrome sopii niin peruskäyttäjälle kuin laajennuksia kaipaavalle tehokäyttäjälle.

Ominaisuudet

Merkki
Google
Toiminnot
Ponnahdusikkunoiden torjunta, yksityinen selaus, salasanamanageri, välilehdet, laajennukset, Google-tilin käyttö
Kieli
Suomi
Muuta
HTML5-testaus : https://html5test.com