Incomedia WebSite X5 Evolution 13

Incomedia WebSite X5 Evolution 13

Kattava ohjelma, jolla on helppo luoda näyttävät kotisivut.

tekijä #Ohjelmat sovellukset ja pelit #Incomedia
8.7

Omien kotisivujen luonnissa, blogin pitämisessä tai verkkokaupan pystyttämisessä auttaa hyvä ohjelma, jolla julkaisu sekä ylläpito hoituvat helposti ja jolla saa aikaiseksi käyttäjäystävällisen ja visuaalisesti toimivan kokonaisuuden. Tähän saumaan WebSite X5 Evolution 13 on hyvä vaihtoehto, jos kotisivun luonnin ja rakenteen perusasiat ovat hallussa.

WebSite X5 Evolution 13 -ohjelman ensimmäisellä käynnistyskerralla pääsee start-valinnalla ohjattuun toimintoon, joka opastaa uuden kotisivuprojektin teossa. Oppaassa on viisi vaihetta. Alkuun päästään asetuksilla, joilla määritetään muun muassa kotisivun nimi ja sen osoite verkossa. Seuraavaksi valitaan sivuston malli.

Tarjolla on satoja mallipohjia luokiteltuina teemoittain, kuten nettikauppa, ruoka, matkat, autot ja taide. Valikoima on vähintäänkin riittävä, ja mallipohjaa voi muokata oman maun mukaiseksi. Ja halutessaan voi ostaa lisää malleja ohjelman kautta.

Sitten kun mallipohja on paikallaan ja pakolliset säädöt tehty, siirrytään määrittelemään sivuston rakennetta ylä- ja alasivuineen. Sen jälkeen sivuille voi ryhtyä laittamaan sisältöjä.

Sisältöjä voi lisätä vetämällä ja pudottamalla niitä sivulle. Näitä sisältöelementtejä voivat olla tekstit, kuvat, taulukot, kuva-albumit, videot, äänitiedostot ja kentät sähköpostille sekä vieraskirjalle. Esimerkiksi Image-valinnalla voi valita kuvan joko omalta tietokoneelta tai nettilinkkinä. Sivun voi määritellä skaalautumaan sen mukaan, käyttääkö kävijä tietokoneen vai mobiililaitteen selainta.

Viidennessä ja viimeisessä vaiheessa kotisivut siirretään verkossa olevalle palvelimelle joko ftp-yhteyden avulla palveluntarjoajan web-hotelliin tai omalle verkkolevylle. Projektia ei ole pakko julkaista heti, vaan kotisivut voi tallentaa tietokoneelle ja säilyttää projektina X5-ohjelmassa.

WebSite X5 Evolution 13 -ohjelman voi ostaa valmistajan sivuilta. Ohjelman Pro-kokeiluversiolla voi käyttää kaikkia ominaisuuksia, mutta sillä tehtyjä sivuja ei voi julkaista. Tehdyt sivut kuitenkin säilyvät ohjelmassa, kun sen päivittää maksulliseen versioon.

Arvio

WebSite X5 Evolution on mainio työkalu kotisivujen luontiin ja ylläpitoon. Käyttäjän ei tarvitse tuntea html-, css- tai muita sivunkuvauskieliä. Monipuolisen ohjelman ominaisuuksien hyödyntäminen vaatii totuttelua.

Ominaisuudet

Merkki
Incomedia
Toiminnot
Mallipohjainen sivueditori, ftp-siirto
Käyttöjärjestelmä
Windows
Kieli
Englanti