Sormenjälkilukija on yhdistetty kotipainikkeeseen.

Huawei Mate 9 Pro

Mate 9 Pro on kiinalaisen Huawein uusi lippulaivapuhelin, joka pärjää vertailussa Samsungin ja Applen huippumalleille.

tekijä #Puhelimet #Huawei
9.5

Kiinalaisen Huawein uusi lippulaivapuhelin on Mate 9 Pro. Kyseessä on Huawein tähän asti arvokkain puhelin, joka haastaa muiden suurien valmistajien huippumallit.

Huawei Mate 9 Pro kuuluu samaan luokkaan Samsung Galaxy S7 -sarjan ja Apple iPhone 7:n kanssa. Huawein uutuuspuhelin muistuttaa ulkoisesti aika lailla Galaxy S7 Edgeä. Molemmat puhelimet on varustettu näytöllä, jonka reunat on pyöristetty tyylikkäästi. Tosin Mate 9 Pro -puhelimessa pyöristys ei ole yhtä voimakas kuin Samsungin puhelimessa.

Pyöristettyjen reunojen ansiosta puhelin tuntuu miellyttävältä käteen. Ja koska näyttö ulottuu lähes reunasta reunaan, ei Mate 9 Pro ole suuresta näytöstä huolimatta liian leveä.

 

Ensiluokkainen näyttö
Näytön kuvanlaatu on erinomainen. Joissain puhelimissa näytön mustat alueet näyttävät pikemminkin tummanharmailta, mutta Huawei on valinnut puhelimeensa amoled-näytön, ja sen ansiosta mustat pikselit ovat niin mustia kuin ne ylipäänsä voivat olla. Niinpä kontrasti on erittäin hyvä, ja kun se yhdistetään suureen tarkkuuteen ja valovoimaan, saadaan lopputulokseksi aivan ensiluokkainen näyttö.

Näytön suuresta kirkkaudesta huolimatta akkukesto on varsin hyvä. Testaajan omassa puhelimessa akku ei kestä yleensä vuorokauttakaan, mikä johtuu gps-paikannuksen ja langattomien yhteyksien ahkerasta käytöstä. Huawei Mate 9 Prota käytettäessä ei tarvinnut kuitenkaan pelätä akun tyhjenemistä, vaikka pistorasiaa ei ollut lähettyvillä.

Huawei Mate 9 Pro toimii salamannopeasti. Vaikka useita raskaita sovelluksia oli käynnissä yhtä aikaa, kaikki toimi moitteettomasti eikä havaittavissa ollut minkäänlaista nykimistä tai viivettä. Käyttöliittymä on Huawein muokkaama Android-pohjainen järjestelmä, joka muistuttaa rakenteeltaan hieman Applen iOS-järjestelmää.

Kuten Applella, myös Huaweissa kaikki sovellukset ovat saatavilla aloitusnäytöllä. Hallinta voi hankaloitua, jos sovelluksia kertyy paljon. Muuten järjestelmä on kuitenkin helppokäyttöinen, kun kaikki kohteet löytyvät suoraan samalta tasolta.

Mate 9 Pro toimi normaalissa käytössä moitteettomasti. Puheluissa ei ollut mitään ongelmia ja sormenjälkilukija toimi erittäin nopeasti. Lisäksi puhelin on varustettu laadukkaalla toisen sukupolven kaksoiskameralla, joka on kehitetty yhteistyössä Leican kanssa.

Jos nyt jotain moitittavaa pitää keksiä, niin pohjassa olevan yhden kaiuttimen sijasta puhelimen etupuolella olisi voinut olla stereokaiuttimet. Ja tietysti hintakin saisi olla edullisempi. On hyvä, että eri valmistajien huippumallit haastavat toisensa, mutta kilpailu saisi näkyä entistä kuluttajaystävällisempinä hintoina.

 

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Katso päivän hinta Huawei Mate 9 Pro -puhelimelle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

 

+ Hyvä kamera

+ Salamannopea

+ Erinomainen näyttö

+ Pitkä akkukesto

Arvio

Mate 9 Pron hankkimista kannattaa harkita, jos haluaa markkinoiden parhaimpiin kuuluvan puhelimen, eikä kova hinta pelota.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Kirin 960
Muisti
6 Gt
Tallennustila
128 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
2560 x 1440 px
Liitännät
USB-C, kuulokemikrofoni, 2 x SIM-kortti
Akkukesto
37 t (mitattu normaalikäytössä)
Akun kapasiteetti
4000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 7.0
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
15,2 × 7,5 × 0,8 cm
Paino
169 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
Kaksoiskamera 12/20 Mpx
Microsd-korttipaikka
Ei
Muuta
Värit: Harmaa ja kulta (Titanium Grey ja Haze Gold)
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
111845 pistettä (mitattu Antutu-sovelluksella)