Huawei P9

Huawei P9

Kolmen kameran puhelin

tekijä #Puhelimet #Huawei
10.0

Kiinalainen Huawei on kasvanut yhä näkyvämmäksi tekijäksi älypuhelinmarkkinoilla tuotettuaan useita hyviä puhelinmalleja kilpailukykyiseen hintaan.

Huawei P9 -malli jatkaa samalla vakuuttavalla linjalla. Se on hieno puhelin, jonka näyttö ulottuu lähes laidasta laitaan.

Taustapuolen yläosassa on sormenjälkilukija. Sormi osuu siihen luontevasti, ja puhelimen saa sillä helposti ja nopeasti avattua. Perinteisissä puhelintoiminnoissa ei ole moittimista: puheluissa yhteys on hyvä ja ääni kuulostaa kummassakin päässä selkeältä ja kirkkaalta.

Huawei P9:n erikoisuus on sen kamera – tai oikeammin kamerat, joita on puhelimen taustapuolella peräti kaksi vierekkäin. Ne on kehitetty yhteistyössä saksalaisen kameranvalmistajan Leican kanssa. Kummassakin kamerassa on 12 megapikselin kuvakenno, mutta toinen ottaa väri- ja toinen mustavalkokuvia. Kun kameroiden kuvat yhdistetään, lopputuloksena saadaan hieno ja erittäin yksityiskohtainen kuva.

Kameroilla pystyy halutessaan myös itse sää- tämään syväterävyyttä eli sitä, miten terävänä etualan kohde ja sumeana tausta erottuvat kuvassa. Kuvat vaikuttivat siltä kuin ne olisi otettu oikealla peilirefleksi- eli järjestelmäkameralla. Puhelimen etupuolella on tavalliseen tapaan yksi kamera omakuvia ja videopuheluita varten.

Huawei P9:n hinta on selvästi alhaisempi kuin Samsungin ja Applen huippumallien, mutta se on silti erittäin laadukas tuote.

P9 on erinomaisesti tehty, ja siinä on paljon hienoja toimintoja, mutta Huawein käyttöjärjestelmä yllättää ikävästi: ilmoitusten kieli vaikuttaa paikoin huonosti, ehkä koneellisesti, suomennetulta.

Oikaisu: KotiMikrossa 12/2016 olevassa arviossa sivulla 37 oli virheellisiä teknisiä tietoja. Lehdessä mainitut näyttö- ja akkuominaisuudet kuuluvat uudelle Huawei P9 Plus -mallille.

Arvio

Huolellisesti tehty puhelin, jossa on yksityiskohtaisia kuvia
tuottava tuplakameraratkaisu.

Ominaisuudet

Merkki
Huawei
Suoritin
Kirin 955 octa-core
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
5,2”
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Akun kapasiteetti
3000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 6.0
Mitat
14,5 x 7,1 x 0,7 cm
Paino
144 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
2 x 12 Mpx, 8 Mpx