MICROSOFT LUMIA 650

Microsoft Lumia 650

Hyvä Windows-puhelin järkihintaan

tekijä #Puhelimet #Microsoft
9.0

Lumia 650 on keskihintainen Windows-puhelin. Huolimatta melko kohtuullisesta hinnasta siinä on paljon hienoja ominaisuuksia, ja puhelin onnistuu yllättä- mään myönteisesti lähes joka suhteessa.

Puhelinta on ilo käyttää ensi hetkestä alkaen. Se on yllättävän kevyt mutta tuntuu silti kädessä vankalta alumiinikehyksen ansiosta. Käyttöjärjestelmänä Lumia 650:ssä on Windows 10, jossa on totuttuun tapaan helppo liikkua ja joka reagoi nopeasti, vaikka puhelimen suoritin ei olekaan kaikkein tehokkainta laatua ja työmuistiakin on vain yksi gigatavu.

umia-puhelimilta on totuttu odottamaan hyvää kameraa, eikä Lumia 650 muodosta perinteeseen poikkeusta. Sen kameralla saa kahdeksan megapikselin teräviä ja hienoja kuvia, vaikka huippukameroille ne eivät silti vedä vertoja.

Etukameralla saa hyviä omakuvia ja sillä myös videopuhelut sujuvat hyvin. Puhelimen näyttötarkkuus on ”vain” 720 x 1280 pikseliä, mutta kuva on terävää.

Alhainen näyttötarkkuus on yksi syy siihen, että Lumia 650:n akkukesto on ällistyttävän hyvä, vaikka akun kapasiteetti on vain 2000 milliampeerituntia. Se tosin oli pettymys, että vaikka kyse on Windows 10 -puhelimesta, siinä ei voi käyttää uuden käyttöjärjestelmän ehkä kiinnostavinta toimintoa, lisälaitteiden käyttöä tukevaa Continuumia, jolla puhelin muuttuu lähes tietokoneeksi.

Arvio

Erittäin hyvä Windowspuhelin, joka tekee vaikutuksen melkein kaikessa.

Ominaisuudet

Merkki
Microsoft
Suoritin
1,3 GHz Qualcomm Snapdragon 212
Muisti
1 GB
Tallennustila
16 GB
Näytön koko
5 tomme
Näytön tarkkuus
720 x 1280 pixels
Akun kapasiteetti
2.000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Mitat
14,2 x 7,1 x 0,7 cm
Paino
122 gram