Motorola G4 Plus er en billig og supergod budget-telefon

Motorola G4 Plus

Nopea Motorola Moto G4 Plus on hyvä vaihtoehto kalliille älypuhelimille.

tekijä #Puhelimet #Motorola
9.1

Älypuhelinten markkinoilla käydään kovaa kilpailua, kun jättien, Applen ja Samsungin, niskaan puhkuvat muun muassa OnePlus ja Motorola. Kumpikin tekee vakuuttavia ja edullisia puhelimia. Budjettiluokan tuore tulokas on Motorolan Moto G4 Plus, joka tarjoaa hyvän vaihtoehdon kalliimmille malleille.

Moto G4 Plus on 9 millimetriä leveämpi ja 15 millimetriä korkeampi kuin iPhone 6, joten pieniin malleihin ihastuneen käyttäjän tämä Moto jättää kylmäksi.

Puhelimen takapaneeli on kovaa muovia, mutta ei tunnu mitenkään halvalta. Takapaneeli pitää irrottaa, jotta pääsee käsiksi micro-sd-muistikorttipaikkaan ja kahteen sim-korttipaikkaan.

Puhelin toimii nopeasti. Mitään viiveitä ei ole havaittavissa, vaikka avaa useita sovelluksia ja siirtyy niiden välillä, tai selaa kuviaan ja hd-videoitaan.

Puhelimessa on etukameran lisäksi 16 megapikselin takakamera, joka on yllättävän laadukas. Automaattitarkennus toimii salamannopeasti, kuvat ovat teräviä ja yksityiskohtaisia, myös heikossa valossa otetut. Värit toistuvat kirkkaina 5,5-tuumaisella täysteräväpiirtoisella näytöllä. Automaattinen hdr-kuvaustila, joka muun muassa parantaa tummia kuvia, toimii nopeasti.

Edessä alhaalla oleva sormenjälkitunnistin toimi kokeiltaessa virheettömästi. Tunnistinpainike tuntuu kuitenkin hieman tilan haaskaukselta, koska sillä voi herättää puhelimen, mutta ei sitten muuta.

Moto G4 Plus tarjoaa pari nokkelaa ja erittäin käyttäjäystävällistä ominaisuutta. Kamerasovelluksen saa avattua kääntämällä rannetta kahdesti. Ja kun puhelimen sijoittaa pöydälle näyttö alaspäin, soitot ja ilmoitukset vaimenevat – ja kun puhelimen nostaa ylös, se herää ja näytöltä näkee, onko tullut ilmoituksia. Taskulamppu puolestaan syttyy, kun puhelimella tekee karateiskun ilmaan.

Puhelimen mukana tulee TurboPower-laturi, joka kokeiltaessa latasi puhelimen 3000 milliampeeritunnin akun todella vikkelästi, vähän reilussa puolessatoista tunnissa.

G4 Plus sietää roiskeita, mutta ei ole vesitiivis, toisin kuin vuoden Moto G. Tässä on otettu vähän takapakkia, vaikka ei iso asia olekaan.

Katso päivän hinta Motorola Moto G4 Plus -puhelimelle esimerkiksi Hintaopas-vertailupalvelusta

Arvio

Motorola Moto G4 Plus on harkinnanarvoinen vaihtoehto, joka ei kalpene vertailussa kalliiseen älyluuriin.

Ominaisuudet

Merkki
Motorola
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 8-ydin
Muisti
2 Gt
Tallennustila
16 Gt
Näytön koko
5,5"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Liitännät
Micro-SD, mikro-USB, kuulokeliitäntä
Akun kapasiteetti
3000 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android
Verkko
Wlan 802.11a/b/g/n, Bluetooth
Mitat
15,3 x 7,6 x 0,9 cm
Paino
155 g
Sormenjälkilukija
On
Kamera
16 Mpix (taka), 5 Mpix (etu)
Microsd-korttipaikka
max 128 Gt
Muuta
Dual-sim