Nokia 6300 4G

Klassinen Nokia-puhelin – hyvässä ja pahassa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Puhelimet #Nokia
6.6

Nokia 6300 4G sopii käyttäjälle, joka haluaa puhelimeensa fyysiset näppäimet.

Puhelimessa on kaksi näppäinryhmää. Ylempiä näppäimiä käytetään valikoissa liikkumiseen. Ne ovat hieman huonolaatuisempia kuin alemmat näppäimet ja tuntuvat jossain määrin haurailta. Alempi näppäinryhmä koostuu perinteisistä numeronäppäimistä, jotka ovat tuttuja Nokian klassisista puhelimista, ennen iPhonen ja Android-puhelimien aikaa.

Näppäinten yläpuolella on pieni näyttö, joka ei tottele kosketusta. Jos haluaa esimerkiksi kirjoittaa tekstiviestin, joutuu painelemaan numeronäppäimiä, joista kuhunkin sisältyy tiettyjä kirjaimia ja merkkejä. Se voi tuntua kömpelöltä verrattuna nykyaikaiseen virtuaalinäppäimistöön, mutta pienen harjoittelun jälkeen oppii kuitenkin kirjoittamaan katsomatta välillä näppäimiin. Numeronäppäimet ovat suuret ja helppokäyttöiset, joten ne ovat hyvä vaihtoehto käyttäjälle, jolla on vaikeuksia käyttää virtuaalinäppäimistön pieniä näppäimiä.

Numeron 5 näppäimessä on pienet kohoumat, joiden avulla sormet osuvat katsomatta oikeille näppäimille. Pienen totuttelun jälkeen tuntuu siltä kuin olisi palannut takaisin 1990-luvulle, Nokian klassikkopuhelimien kulta-aikaan.

Nokian puhelimessa on KaiOS-käyttöjärjestelmä sekä useita esiasennettuja sovelluksia, kuten esimerkiksi Facebook, YouTube ja Google Maps. Lisäksi laitteessa on myös kapeammalle kohderyhmälle suunnattuja sovelluksia ja pelejä. Monet esiasennetuista sovelluksista ovat sellaisia, että niitä ei saa poistettua puhelimesta. Puhelimeen voi myös itse asentaa sovelluksia, mutta valikoima on paljon rajallisempi kuin Android- tai iOS-järjestelmissä.

Nokia 6300 4G muistuttaa myös takaosastaan vanhoja Nokia-puhelimia. Takalevy voidaan irrottaa ja akku poistaa, jolloin päästään käsiksi sim-korttiin ja microSD-kortinlukijaan.

Takaosassa on puhelimen ainoa kamera, sillä etupuolella ei ole selfiekameraa. 6300:n kamera ei ole aivan samaa tasoa kuin keskikastiin kuuluvissa vuoden 2021 puhelimissa. Kameran tarkkuus on alhainen, ja pakkausaste saa kuvassa lähekkäin olevat värit sulautumaan yhteen.

Jos vuosituhannen vaihteen puhelimista voi jotain kaivata, niin se on erittäin pitkä akkukesto, ja sen Nokia 6300 4G tarjoaa. Puhelinta käytettiin testatessa viisi päivää lataamatta, ja vielä senkin jälkeen akussa oli 30 prosenttia varausta jäljellä.


+ Hyvät numeronäppäimet

+ Pitkä akkukesto

– Kehno kamera

– Pakkosovellukset

 

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten Hinta.fi-palvelusta.

 

Conclusion

Hinta on kohdallaan Nokia 6300 4G:ssä, mutta laitteesta huomaa, että siinä on säästetty monessa kohtaa.

Ominaisuudet

Merkki
Nokia
Suoritin
QC8909
Muisti
512 Mt
Tallennustila
4 Gt
Näytön koko
2,4"
Näytön tarkkuus
320 x 240 px
Liitännät
Micro-USB
Akkukesto
Max 25 päivää (ilmoitettu)
Akun kapasiteetti
1500 mAh
Käyttöjärjestelmä
KaiOS
Verkko
Wi-Fi 4, Bluetooth 4.0
Mitat
13,1 x 5,3 x 1,37 cm
Paino
105 g
Sormenjälkilukija
Ei
Kamera
640 x 480 px (0,3 MP)
Microsd-korttipaikka
On