SONY XPERIA X

Sony Xperia X

Hintava keskikastin älypuhelin

tekijä #Puhelimet #Sony
7.0

Sonyn uusi Xperia X -älypuhelin muistuttaa yhtiön huippumallia ja hintakin on samaa luokkaa kuin Samsungin ja Applen parhaissa puhelimissa. Puhelimen sisuskalut eivät kuitenkaan vastaa täysin hintaluokkaa.

Xperia X:n suoritin kuuluu keskikastiin. Sitä ei tosin huomaa tavallisessa käytössä, mutta jos pyörittää useita vaativia sovelluksia yhtä aikaa, voi esiintyä nykimistä.

Puheluiden ääni on selkeä molemmille osapuolille, ja erityisen selkeä ja hyvä se on kaiutinpuheluissa.

Kamera ottaa kelvollisia kuvia erittäin suurella tarkkuudella – myös hämärämmissä valaistusolosuhteissa. Kameran laukaisin on puhelimen kyljessä, mikä oli miellyttävä yllätys. Kuvien ottaminen on paljon helpompaa, kun ei tarvitse pitää sormea koko ajan näytön päällä, jolloin tulee myös helposti peittäneeksi puolet kuvauskohteesta. Kamerapainikkeesta aukeaa myös kamerasovellus, ja kuvaamaan voi ryhtyä jo 0,5 sekunnissa.

Puhelimen takakuorta ei saa irti, mutta kyljestä löytyy tila microSD-kortille, jos tallennustilaa tarvitaan lisää. Terävällä esineellä saa vedettyä ulos pienen kelkan, johon mahtuu sekä sim- että microSD-kortti.

Puhelimelle kirjautuminen sujuu nopeasti sormenjälkilukijan avulla. Lukija on integroitu kyljessä olevaan virtapainikkeeseen, ja sijainnista johtuen sormi osuu lukijaan aina samassa kulmassa, eikä tunnistautumisessa ollut ongelmia testin aikana.

Arvio

Hyvä keskikastiin kuuluva puhelin, jonka hinta tosin on huippumallien tasolla.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Qualcomm Snapdragon 650 hexa-core 64-bit
Muisti
3 gigabytes
Tallennustila
32 gigabytes
Näytön koko
5 tommer
Näytön tarkkuus
Full HD
Mitat
14,3 x 6,9 x 7,9 cm
Sormenjälkilukija
Ja
Kamera
23 Mpx, 13 Mpx