Sony Xperia XA

Sony Xperia XA

Ohut ja reunukseton puhelin

tekijä #Puhelimet #Sony
7.5

Puhelimien näyttökoko kasvaa jatkuvasti, minkä seurauksena puhelimista tulee usein suurikokoisia ja hankalasti käsiteltäviä. Sony Xperia XA on kuitenkin poikkeus. Puhelimessa on viiden tuuman näyttö, mutta se on koko laitteen levyinen ja lähes reunukseton, joten puhelinta on helppo pitää kädessä. Itse asiassa Xperia XA on markkinoiden pienin viiden tuuman näytöllä varustettu puhelin.

Näytön tarkkuus on 1280 x 720 pikseliä, ja se tuottaa erittäin hyvän, joskaan ei veitsenterävän kuvan. Näyttö reagoi nopeasti kosketukseen, ja sitä on kaiken kaikkiaan helppo käyttää.

Käyttöjärjestelmänä on Android 6.0, Marshmallow. Se toimii hyvin, vaikka Sony on asentanut sen päälle omia ohjelmiaan, jotka hidastavat hieman puhelinta. Jos on tottunut käyttämään Sonyn ohjelmia, on niistä varmasti iloa, mutta muita käyttäjiä ne saattavat ärsyttää. Ylimääräiset ja joillekin turhat ohjelmat vievät tarpeettoman paljon Xperia XA:n akkutehoa, joten yhdestä latauskerrasta ei aina riitä virtaa yhden päivän käyttötarpeisiin.

Kuten useimmissa Sonyn puhelimissa, myös Xperia XA:ssa on ensiluokkaiset kamerat: Takakamera ottaa veitsenteräviä 13 megapikselin kuvia, ja 8 megapikselin etukameralla saa otettua loistavia selfieitä sekä puhuttua hyvätasoisia videopuheluita. Äänenlaatu on todella hyvä sekä tavallisissa puheluissa että videopuheluissa.

Xperia XA:ssa on 16 gigatavua sisäistä flash-muistia. Se riittää useimmille käyttäjille, mutta jos ottaa paljon kuvia, tallentaa usein videoita tai säilyttää koko musiikkikokoelmaansa puhelimessa, voi tila loppua kesken. Tallennustilaa voi kuitenkin kasvattaa microsd-muistikortin avulla 200 gigatavuun asti, ja sen pitäisi riittää kaikille käyttäjille.

Arvio

Edullinen ja hyvä pikkupuhelin, jossa on kuitenkin keskitasoa oleva akkukesto. Varma hitti Sony-fanien keskuudessa.

Ominaisuudet

Merkki
Sony
Suoritin
Octa-core 2.0 GHz Cortex-A53
Muisti
2 GB
Tallennustila
16 GB
Näytön koko
5 tommer
Näytön tarkkuus
1280 x 720 pixels
Liitännät
Micro USB
Akun kapasiteetti
2300 mAh
Käyttöjärjestelmä
Android 6.0, Marshmallow
Mitat
14,4 x 6,7 x 0,8 cm
Paino
137,4 gram
Sormenjälkilukija
Nej
Kamera
13 Mpx (taka), 8 Mpx (etu)
Microsd-korttipaikka
Ja, op til 200 GB