AVM Fritz!Box 4040

AVM Fritz!Box 4040

Nopea ja huokea ac-reititin aloittelijalle

tekijä #Reitittimet
8.4

AVM Fritz!Box 4040 on pelkistetty ja huokea ac-reititin, joka tuo vauhtia langattomaan tiedonsiirtoon ja jonka avulla voi suoratoistaa elokuvia lähiverkon kautta ilman signaalihäiriöitä. Reititin tukee uusinta 802.11ac-standardia, joka tarjoaa suurempaa siirtonopeutta, vakaampaa yhteyttä ja mahdollisuutta käyttää useampia langattomia laitteita kuin aiemmat langattoman verkon standardit.

Fritz!Box 4040 on käyttövalmis, kun se on liitetty internetpalveluntarjoajalta saatuun modeemiin, ja kun langattoman lähiverkon asetukset on säädetty kohdalleen. Tietoa siirretään kahdella kaistalla, 2,4 ja 5 gigahertsin taajuudella. Kaistojen teoreettiset langattomat siirtonopeudet ovat 400 ja 866 megabittiä sekunnissa. Käytännössä vauhti on hitaampaa.

Mittauksissa päästiin muutaman metrin etäisyydeltä jopa 430 megabitin sekuntinopeuteen viiden gigahertsin kaistalla. Tulos on hyvä ja täysin samalla tasolla muiden AC1200-reitittimien kanssa, joille olemme tehneet nopeusmittauksia. Fritz!Box 4040:n siirtonopeudet vastaavat odotuksia myös suuremmalta etäisyydeltä ja eri huoneesta mitattuna.

Reitittimen ulkoasu on virtaviivainen ja tuo mieleen urheiluauton spoilerin. Reitittimessä ei ole ulkonäköä pilaavia pitkiä antenneja, mikä tosin vaikuttaa kantaman laajuuteen, mutta vain rajallisessa määrin. Sen todistavat mittauksemme signaalin voimakkuudesta eri etäisyyksiltä.

Fritz!Box 4040 -reitittimessä on neljä gigabitin LAN-porttia, joihin voi liittää verkkokaapelilla tietokoneen, tulostimen ja muita laitteita. Lisäksi reitittimessä on usb 2.0- ja usb 3.0 -portit, joihin liitettyjä ulkoisia levyjä voi käyttää nopean tiedonsiirron mediapalvelimina tai verkkolevyinä.

Käyttäjälle tarjotaan apua turvallisen salasanan valitsemiseksi langattomalle yhteydelle. Järjestelmän avulla näkee myös hyvin, mitä kanavia muut lähistöllä olevat langattomat lähiverkot käyttävät. Reitittimen käyttöä helpottaisi, jos valikot olisivat suomeksi, ja jos ne olisi jaettu perusasetuksiin ja lisäasetuksiin.

+ Hyvä hinta ac-reitittimelle
+ Usb 3.0 -portti ulkoiselle levylle
– Reititinasetukset eivät ole suomeksi
– Ei optimaalinen lähiverkolle, jossa on paljon laitteita

Lisätietoja valmistajan sivuilta.

Arvio

AVM Fritz!Box 4040 on loistava ac-reititin aloittelijalle, jolla ei ole kovin monta langatonta laitetta ja joka haluaa nopean langattoman verkon kohtuulliseen hintaan.

Ominaisuudet

Wlan
Wlan 802.11ac
Ethernet
1 gigabitin portti (WAN)
Verkkoportit
4 LAN-porttia
Usb-portit
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Kulutus
3,5-7,0 W
Mitat
22,6 x 16,0 x 4,7 cm
Ilmoitettu nopeus
Max 866 Mbit/s (5 GHz), max 400 Mbit/s (2,4 GHz)
Mitattu nopeus
430 Mbit/s (5 GHz)