FRITZ!WLAN REPEATER 1160

Fritz!WLAN Repeater 1160

Työläästi asentuva verkkotoistin. Kantama ja nopeus ovat kuitenkin asialliset.

tekijä #Reitittimet
7.0

Saksalainen AVM mainostaa tuotteitaan helppona vaihtoehtona muille verkkolaitteille, mutta ainakaan Fritz!WLAN Repeater 1160:n asennus ei ollut yksinkertaista. Verkkotoistin laitetaan pistorasiaan jonkin matkan päähän reitittimestä, ja sen tehtävänä on pidentää langattoman verkon kantamaa niin, että se ulottuu vaikka puutarhaan tai talon toiseen kerrokseen. Testissä ei kuitenkaan onnistuttu yhdistämään reititintä ja verkkotoistinta toisiinsa painamalla laitteiden wps-painikkeita. Sen sijaan oli yhdistettävä pc toistimen verkkoon, avattava selain ja kirjoitettava reitittimen osoite siihen. Ohje tähän löytyi lopulta käyttöIlmanoppaasta, joka ei ikävä kyllä ole suomenkielinen.

AVM:n verkkotoistin laajentaa langatonta verkkoa luomalla uuden verkon, jolla on sama nimi ja salasana kuin alkuperäisellä. Muut verkkotoistimet nimeävät yleensä uuden verkon eri tavoin, jolloin käyttäjä näkee aina, mitä verkkoa hän käyttää.

AVM:n menetelmässä on vaikeaa päästä käsiksi asetuksiin, koska se vaatii olemista toistimen verkossa. Hommaa ei helpota se, että käyttöoppaassa annettu verkko-osoite ei toimi. Kun verkkotoistin lopulta saadaan asennettua, uuden verkon kantama on kuitenkin erinomainen ja nopeus tyydyttävä. Etupaneelin lampuista selviää jopa signaalin voimakkuus.

Arvio

Fritz!WLAN Repeater 1160 on turhan hankalasti käyttöönotettava verkkotoistin. Verkon kantama on kuitenkin erinomainen ja nopeus tyydyttävää luokkaa.

Ominaisuudet

Wlan
Wlan 802.11a/b/g/n, gigabit ethernet, taajuudet 2,4 ja 5 GHz
Mitat
12,5 x 7,7 x 6,3 cm
Ilmoitettu nopeus
866 Mbit/s (ac), 300 Mbit/s (n)
Muuta
Salaus: Wpa/wpa, wps