D-Link EXO AC1900 DIR-879

D-Link DIR-879 tarjoaa käyttöön nopean langattoman ac-verkon. Molemmat taajuudet yhdistettynä nopeus on 1900 Mbit/s. Hallinta hoituu sovelluksella tai selkeällä selainliittymällä.

tekijä #Reitittimet #D-Link
7.0

D-Link on reitittimissä ja yleensä verkkotuoterintamalla osaava konkari, jonka tuotteet tunnetaan hyvästä laadustaan. Niinpä myös DIR-879-reitittimen kokoonpano on vähintäänkin kunnossa. Laitteen materiaalit ovat lujia ja muotoilu on trendikkään futuristista. Perinteisestä poikkeava ratkaisu, jossa antennit käännetään ylös, tarkoittaa kuitenkin sitä, että antenneja ei voi kääntää tiettyyn suuntaan, esimerkiksi verkon suuntaamiseksi tiettyyn osaan asuntoa.

Laitteessa on wan-portti ja neljä gigabitin ethernet-porttia, wps-yhteyspainike ja kytkin, jolla laitteen tilan voi vaihtaa reitittimestä laajentimeksi. Hieman hämmästyttää se, että tämän hintaluokan laitteessa ei ole usb-liitäntöjä tulostimen tai tallennusvälineen yhdistämiseksi lähiverkkoon.

Lievää hämmennystä aiheutuu myös siirryttäessä reitittimen hallintapaneeliin. Selaimessa toimiva hallintapaneeli on saatu selkeäksi ja yksinkertaiseksi – jopa siinä määrin, että kokeiltaessa kaivattiin joidenkin asetusten hienosäätömahdollisuuksia. Esimerkiksi langattoman verkon taajuuksia, 2,4:n ja 5 gigahertsin taajuutta, ei pysty säätämään erikseen – kuten nimeämään kaistoja erikseen tai valitsemaan niille verkkolajia – eikä kokeiltaessa myöskään löydetty VPN-yhteyden asetuksia, vaikka se reitittimen ominaisuuksissa mainitaan.

Rajoituksiin, tosin vain harvoja käyttäjiä koskeviin, kuuluu myös se, että laitteelle voi määritellä vain 24 portin uudelleenohjausta tai virtuaalista palvelinta. Määrä riittää useimpien käyttäjien tarpeisiin, mutta tuollainen rajoitus voi silti tuntua turhalta ja herättää ärtymystä.

Nopeusluokkana on ac1900, josta riittää vauhtia moneen käyttökohteeseen, mutta se on aavistuksen alakanttiin lähes 200 euron laitteelle. Syynä voi tietysti olla se, että D-Linkillä on tarjota nopeampia reitittimiä, kuten esimerkiksi yli 500 euroa maksava ac5300-malli.

Katso päivän hinta D-Link DIR-879 -reitittimelle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Mainio perusreititin, mutta hinta on turhan kova.

Ominaisuudet

Merkki
D-Link
Wlan
802.11 a/g/n/ac
Ethernet
1 Gbit LAN/WAN
Verkkoportit
5
Ilmoitettu nopeus
1900 Mbit/s
Muuta
WPS, vierasverkko, mobiilisovellus (vaatii kirjautumisen D-Linkin palveluun)