D-Link EXO DIR-869

D-Link EXO DIR-869

Kompakti ja edullinen ac-luokan reititin, joka tuo kahdella kaistalla vauhtia kotiverkkoon.

tekijä #Reitittimet #D-Link
8.3

On turhauttavaa, jos kodin tietokoneet, puhelimet, taulutietokoneet, mediasoittimet ja verkkolevyt eivät toimi kunnolla verkossa – ja jatkuvaan säätämiseen tuhraantuu tuntikaupalla aikaa. Sen takia on enemmän kuin oleellista, että verkkoliikennettä ohjaava reititin on nopea, toimii vakaasti ja tuottaa langattoman signaalin, joka ulottuu riittävän etäälle kodissa.

D-Link EXO DIR-869 on AC1750-reititin, joka lähettää langatonta signaalia 2,4 ja 5 gigahertsin taajuudella. Niiden teoreettiset nopeudet ovat vastaavasti 450 ja 1300 megabittiä sekunnissa. Käytännössä näihin vauhteihin ei päästä, mutta tieto siirtyy silti nopeasti. Pienemmän 2,4 gigahertsin taajuus riittää pitemmälle ja se soveltuu netin selailuun ja sähköpostin käyttämiseen, kun taas viiden gigahertsin kaistaa kannattaa käyttää videon suoratoistoon, online-pelaamiseen ja tiedostojen siirtoon.

Ensimmäisenä D-Link EXO DIR-869 -reitittimessä kiinnittyy huomio sen oranssiin väritykseen, ja heti toiseksi hämmästyttää, kuinka kevyt ja kompakti laite on. Useimmat ac-luokan reitittimet, joita KotiMikrossa on kokeiltu, ovat kookkaita, painavia ja värittömiä. Niinpä Exo näyttäkin kuin sotilaslaboratoriosta tulleelta häivetekniseltä keksinnöltä.

Reititin on käyttövalmiina noin varttitunnissa. Asetuksissa pääsee helposti muuttamaan langattomien kaistojen salasanat ja määrittämään QoS-asetuksia (verkkoliikenteen priorisointia), säätämään palomuuria ja sivustojen suodatuksia.

Reitittimen takana on neljä ethernet-porttia, virtapainike ja wps- sekä nollauspainike. Usb-liitäntää ei harmi kyllä ole, joten reitittimeen ei voi yhdistää ulkoista kiintolevyä verkossa jaettavaksi asemaksi tai yhdistää siihen usb-tulostinta jaetuksi tulostimeksi.

Katso päivän hinta D-Link EXO DIR-869 -reitittimelle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

D-Link EXO DIR-869 -reitittimellä saa kodin lähiverkkoon vauhtia ja vakautta suhteellisen edullisesti. Laite on hyvä valinta, jos ei kaipaa usb-liitäntöjä tulostimelle tai ulkoiselle asemalle.

Ominaisuudet

Merkki
D-Link
Wlan
Wi-Fi 802.11ac
Ethernet
On
Verkkoportit
4 x LAN
Usb-portit
Ei
Mitat
22,2 x 16,0 x 6,0 cm
Ilmoitettu nopeus
AC1750 (450 Mbit/s ja 1300 Mbit/s)