ASHAMPOO SNAP 9

Ashampoo Snap 9

Monipuolisilla toiminnoilla varustettu kuvakaappaustyökalu.

tekijä #Ashampoo
7.0

Ashampoo kertoo Snap 9 -kuvankaappausohjelmansa loistavan huomiotaherättämättömyydellään. Tämä on kuitenkin vain osa totuudesta.

On totta, että ohjelma oletusarvoisesti näkyy vain kapeana nauhana näytön ylälaidassa. Kun hiiren osoitin viedään sen päälle, näytölle avautuu paneeli, josta päästään kä- siksi ohjelman toimintoihin. Kun niitä napsautetaan, ohjelma vaihtaa tyyliään ja alkaa vyöryttää näytölle ikkunoita, jotka ovat täynnä erilaisia käyttövinkkejä.

Vihjeet tuntuvat välillä turhankin päällekäyviltä. Niistä pääsee kuitenkin eroon, mutta vain poistamalla valintamerkin jokaisesta erikseen.

Kun ohjelmalla on napattu kuva näytöstä tai tallennettu videonpätkä, ohjelma avaa uuden ikkunan, jossa tallennetta on mahdollista muokata. Siirtyminen muokkaukseen on siis helppoa, mutta jatko onkin Snap 9:ssä hämmentävää. Ohjelmaikkunan joka sivulla on työkalupaneeleita, ja kestää jonkin aikaa, ennen kuin keksii edes, miten kuva tallennetaan.

Ohjelma sisältää toisaalta kaiken, mitä tarvitaankin: sillä voi tallentaa näyttökuvia, videoita ja kuvia koko verkkosivusta (myös siitä osasta, joka jää selainikkunan alareunan alle piiloon). Käyttäjä voi itse määritellä, mikä alue ruudulta ”kuvataan” ja rajata halutun alueen vapaalla kädellä. Snap 9 toimii, vaikka näyttöjä olisi useita. Ohjelmassa on jopa tekstintunnistustoiminto, jolla tekstin voi kaapata muokattavaksi.

Ohjelma on sinänsä hyvä, ja se pullistelee toimintoja, mutta mikään niistä ei malta jättäytyä taka-alalle. Tämä saattaa tuottaa sekavan vaikutelman, ja vaatii jonkin verran totuttelua.

Arvio

Ashampoo Snap 9 tallentaa näyttökuvia, videoita ja kaappaa kuvan vieritettävästä nettisivusta niin, että myös sen piiloon jäävä osuus tulee mukaan. Runsaiden toimintojen takia vaatii totuttelua.

Ominaisuudet

Merkki
Ashampoo