AVM FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set

AVM FRITZ!Powerline 1240E WLAN Set

Nopea datasähkösovitinsetti, jonka langattomat toiminnot ovat turhan rajoitetut.

tekijä #Sekalaiset verkkolaitteet
8.3

Datasähkösovittimet ovat kätevä ja yksinkertainen vaihtoehto verkkokaapeleiden asentamiselle, jos haluat liittää lisää laitteita kotiverkkoon. Datasähkösovittimia tarvitaan vähintään kaksi kappaletta, ja lisäsovittimia voi tarvittaessa sijoittaa strategisiin paikkoihin asunnossa.

FRITZ!Powerline 1240E WLAN Setin asennus on uskomattoman helppoa, ja pistorasioihin liitettävien sovitinlaitteiden välityksellä toteutettu, hyvin toimiva lähiverkko on pystyssä muutamassa minuutissa. Sen jälkeen esimerkiksi tietokone, televisio, tulostin, verkkolevy ja muita laitteita on helppo liittää kotiverkkoon, jonka kautta laitteet voidaan jakaa.

FRITZ!Powerline 1240E -setti sisältää kaksi sovitinta: 1240E ja 1000E, joista kumpikin tukee langatonta n-lähiverkkoa. Sen ansiosta voi muun muassa käyttää internetiä langattomasti kaikkialla asunnossa, myös siellä, missä reitittimen signaali on heikko tai olematon. Sovitinpari ei valitettavasti tue uusinta ja nopeinta ac-verkkostandardia, ja langatonta signaalia voi lähettää vain 2,4 gigahertsin taajuudella.

1240E-sovittimien teoreettinen siirtonopeus sähköverkon välityksellä on jopa 1200 megabittiä sekunnissa. Todellinen siirtonopeus on kuitenkin vähän yli 200 megabittiä sekunnissa. Hieman hitaamman 1000E-sovittimen siirtonopeus on noin 140 megabittiä sekunnissa. Nopeus on hyvä olematta kuitenkaan erinomainen. Tämä datasähkösovitinsetti ei ole se, joka tarjoaa eniten vastinetta rahalle.

Lisätietoja valmistajan sivuilla.
Katso päivän hinta esim. Hintaoppaasta.

Arvio

Helpoin keino parantaa kodin langatonta lähiverkkoa. Arvosanaa laskee kuitenkin se, että langattoman lähiverkon käyttömahdollisuudet ovat rajoitetut.

Ominaisuudet

Liitännät
Verkkokaapeli (RJ-45), wlan 802.11n
Nopeus
1200 Mbit/s