Netgear Nighthawk X4S NiP Edition (R7800)

Netgearin huippureititin tarjoaa hyvän kantaman ja monipuoliset ominaisuudet.

tekijä #Sekalaiset verkkolaitteet #Netgear
9.0

Langattoman reitittimen saa halvimmillaan parilla kympillä, jos ei kaipaa mitään erityisiä ominaisuuksia. Tehokäyttäjälle on sitten tarjolla huippureitittimiä, joita Netgearin Nighthawk X4S R7800 edustaa tasokkaasti. Laite on optimoitu pelikäyttöön yhdessä e-urheilujoukkue Ninjas in Pyjamasin kanssa, mistä laite on saanut NiP Edition -nimensä.

 

Reitittimen mukana tulee asennusopas ja käyttöohje on mukana tulevalla cd-levyllä. Laitteen käyttöönotto on vaivatonta selkeän asennusoppaan ansiosta.

 

X4S on varustettu neljällä tehokkaalla ulkoisella antennilla, joilla saadaan aikaan laaja kantama. Siirtonopeudeksi luvataan parhaimmillaan 1,7 gigabittiä sekunnissa ac-verkossa. Käytännössä vauhti on vaatimattomampi, mutta X4S on silti huippunopea ja ohjaa samaan aikaan useiden laitteiden liikennettä.

 

Etureunassa on käytännölliset merkkivalot, jotka ilmaisevat verkon tilan ja yhdistetyt laitteet. Samassa rivissä on myös wps-painike sekä wlan-painike, jolla voi tarvittaessa sulkea wlan-verkon esimerkiksi siksi aikaa, kun kotona ei olla. Laitteen hallinta hoituu pääosin selaimella ja myös mobiililaitteeseen saatavalla Netgearin sovelluksella voi laitetta ohjata.

 

Toiminnoista ei ole pulaa. Ominaisuuksiin kuuluu muun muassa lapsilukko, jonka avulla voi hallita, mitä verkkosisältöjä avataan. Luonnollisesti Netgearista löytyy vierasverkko sekä mahdollisuus jakaa tulostin ja ulkoinen asema kahden usb 3.0 -liitännän avulla. Reitittimessä on jopa erillinen esata-liitäntä ulkoisen kiintolevyn kytkemiseksi. Muista toiminnoista ilahdutti erityisesti reitittimen liikennemittari, jonka avulla voi seurata reitittimen tietoliikenteen määrää. Sitä on mukava seurata, vaikka varsinaista hyötyä mittarista lienee vain datakatolla varustetuissa liittymissä.

 

Katso päivän hinta esimerkiksi Hintaopas-palvelusta.

Arvio

Tässä on reititintä koko rahan edestä. Kantamaa riittää myös toiseen kerrokseen.

Ominaisuudet

Merkki
Netgear
Verkkostandardit
802.11 a/b/g/n/ac dual band
Nopeus
800 Mbit/s (n) + 1.733 Mbit/s (ac)
Mitat
28,5 x 18,5 x 5
Muuta
WPS, mobil-app, VPN, beamforming (netværket koncentreres mod enhederne, så det rækker længere).