CREATIVE SOUND BLASTERX G5

Creative Sound BlasterX G5

Tietokoneäänen kasvojenkohotus

tekijä #Sekalaiset #Creative
8.0

Kannettavan omistajan ei ole pakko tyytyä keskinkertaiseen ääneen. Creative Sound BlasterX G5 on ulkoinen äänikortti, jossa on vahvistin kuulokeääntä varten ja laadukkaat äänitulo- ja -lähtöliitännät. Se on helppo liittää tietokoneeseen usb-johdolla. Ohjelmat, joilla äänikortin erityisominaisuuksista pää- see nauttimaan, saa ladattua Creativen sivustolta.

Äänikortin ominaisuuksiin kuuluu muun muassa virtuaalinen 7.1 -tilaääni, joka tarkoittaa sitä, että peleissä ja elokuvissa äänet tuntuvat tulevan eri suunnista. Ohjelmistolla voi myös luoda kolme profiilia, joissa on erilaiset ääniasetukset esimerkiksi peleihin, elokuviin ja musiikin kuunteluun. Profiilien luomisen jälkeen parhaiten sopivan vaihtoehdon voi valita vain painamalla äänikortin Profile-painiketta.

Sound BlasterX G5 parantaa äänen laatua merkittävästi verrattuna kannettavan integroituihin ää- nikortteihin. Siinä on myös yksi usb-liitäntä, johon voi laittaa hiiren tai muita usb-laitteita. Äänikortti ei siten vie yhtä usb-liitäntää, joita kannettavissa yleensä on niukalti. Toisaalta kannattaa muistaa, että äänikortti verottaa kannettavan akkua. Hinta hyvästä äänestä on kohtuullinen, mutta jos 7.1-tila- ääni ei ole ehdoton, tarjolla on myös muita hyviä vaihtoehtoja.

Arvio

Tällä ulkoisella äänikortilla tietokoneen ääni saavuttaa aivan uusia ulottuvuuksia.

Ominaisuudet

Merkki
Creative
Mitat
11,0 x 7,4 x 2,2 cm
Paino
145 g
Liitäntä
Mikro-usb, äänitulo ja -lähtö/optinen (3,5 mm), kuuloke, mikrofoni
Muuta
120 dB (DAC)