Samsung Gear VR

SAMSUNG GEAR VR

Näe puhelimella virtuaalimaailmaan

tekijä #Sekalaiset #Samsung
8.0

Aivan kuin 3D oli paras myyntiargumentti muutama vuosi sitten, nyt myydään VR:llä (Virtual Reality) eli tekotodellisuudella – ainakin peleissä ja videoissa, joissa virtuaalitodellisuus tarjoaa mahdollisuuden päästä keskelle tapahtumia. Toisaalta se näyttää olevan myös peruste, jolla kiskotaan kuluttajalta viimeisetkin pennoset.

Samsungin virtuaalilasien nimi on Gear VR. Laite on oikeastaan vain muovikuori, johon laitetaan Samsungin puhelin. Kahden pienen näytön sijaan järjestelmä käyttää siis puhelimen näyttöä. Periaate on sama kuin Googlen pahvilaseissa, Google Cardboardissa, joita saa alle kymmenellä eurolla, mutta Gear VR:ssä puhelin ei ole vaarassa tipahtaa lattialle.

Laseihin kuuluvassa sovelluksessa on runsaasti kiehtovia pelejä ja videoita, joista osa on ilmaisia ja osa maksullisia. Sisältö on yleisesti laadukkaampaa kuin Google Cardboardiin tarkoitettu. Esimerkiksi Jurassic Parkissa katsoja putkahtaa keskelle sademetsää ja nenän edessä nukkuu hirmulisko. Hetken kuluttua se herää ja tulee haistelemaan katsojaa. Tämä voi haiskahtaa hieman Hollywoodilta, mutta kun katsoja kääntelee päätään ja katsoo ympäristöään, tuntuu siltä kuin hän oikeasti olisi sademetsässä. Virtuaaliympäristöihin kuuluvat myös muun muassa avaruus ja lentomatka Siperiassa.

Gear VR:n sivulla on hallintapainikkeet peleille ja paluupainike. Kohdistinta ohjataan näytöllä kääntä- mällä päätä. Samsung Gear VR -laseja oli mukava pitää päässä pitkäänkin, mutta ne huurtuivat harmillisesti sisältä. Lisäksi hinta on todella kallis.

Arvio

Kalliit mutta laadukkaat virtuaalilasit, jotka vaativat toimiakseen Samsung-puhelimen.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Tuotetyyppi
VR-brille
Mitat
20,2 x 11,6 x 9,3 cm
Paino
318 g (ilman puhelinta)
Liitäntä
USB
Muuta
Järjestelmät: Galaxy S6/S6 Edge, S7/S7 Edge ja Note 5