TomTom Via 62

TomTom Via 62

TomTom Via 62 on hyvä navigaattori, jonka on kuitenkin vaikea kilpailla puhelinten navigointisovellusten kanssa.

tekijä #Sekalaiset #TomTom
6.2

Kymmenisen vuotta sitten autonavigaattori oli ehdoton apukuski ja laite nökötti monen autoilijan tuulilasissa. Niitä näkee vieläkin paljon, vaikka autoihin integroidut järjestelmät ovat yleistyneet. Lisäksi moni käyttää älypuhelinta autopidikkeessä, sillä puhelimen navigointisovellukset ovat päteviä, ja ne jopa korvaavat erillisen navigaattorin.

Navigaattoreita kuitenkin valmistetaan edelleen. Yksi tunnetuimpia merkkejä on TomTom, jonka Via 62 houkuttelee muun muassa suurella kuusituumaisella näytöllään.

TomTomin näyttö ei kuitenkaan suuresta koostan huolimatta pärjää kuvanlaadussa ja tunnokkuudessa hyvälle puhelimelle. Tomtomin tarkkuus on vain 800 x 480 pikseliä, minkä myös huomaa.

TomTomin navigaattorin suurimpana etuna on kartat. Laitteeseen sisältyy elinikäiset Euroopan kartat, eikä latauksista tarvitse samalla tavalla huolehtia kuin puhelinsovelluksen kanssa. Elinikäisyys tarkoittaa maksuttomia karttapäivityksiä laitteen käyttöiän ajan, eli ajan jona laitetta tuetaan esimerkiksi ohjelmistopäivityksillä, muilla sisällöillä ja varusteilla.

Kokeiltaessa Via 62 laski osoitteen naputtelun jälkeen reitin määränpäähän muutamassa sekunnissa, mikä kärsimättömästä saattaa tuntua pitkältä odotusajalta.

Arvio

TomTom Via 62 on automatkailijalle hyvä valinta pieninäyttöisen puhelimen kaveriksi.

Ominaisuudet

Merkki
TomTom
Tuotetyyppi
Autonavigaattori
Liitäntä
Bluetooth älypuhelimelle
Muuta
16 Gt muisti, microsd-muistikortipaikka. TomTom Traffic, TomTomin Nopeuskamerat, QuickGPSFix älypuhelimen kautta.