Dell Latitude 5179

Dell Latitude 5179

Latitude 5179 on tehokas Windows 10:llä varustettu, paksu ja painava 2-in-1.

tekijä #Taulutietokoneet #Dell
7.9

Dellin uusi kookas taulutietokone nimeltään Latitude 5179 toimii myös kannettavana tietokoneena, kun sen seuraksi hankkii lisävarusteena saatavan näppäimistötelakan. Tällä kertaa laitetta testattiin kuitenkin pelkästään taulutietokoneena. Jos Dellin varustaa näppäimistötelakalla, niin samalla täppäri täydentyy lisäakulla, joka parantaa kokoonpanon akkukestoa huomattavasti.

Peruskäytössä Latitude 5179 selviää ongelmitta kaikista saamistaan tehtävistä. Konepellin alle on asennettu hyvät komponentit. Niinpä minkäänlaisia käyttöviiveitä ei synny, vaan tekstinkäsittelystä voi kitkatta ja nopeasti siirtyä selaimeen katsomaan videota – vaikka samaan aikaan on käynnissä useita ohjelmia. Latitude 5179 on tarkoitettu lähinnä työkäyttöön, mutta kyllä Dellin tablet selviää muistakin haasteista, kuten esimerkiksi keskiraskaista peleistä.

Dellin 10,8-tuumainen näyttö toistaa värit täydellisen tarkasti ja sävykkyys on taulutietokoneiden aatelia. Hyvän näytön ansiosta käyttäjä näkee enemmän yksityiskohtia tummilla alueilla kuin vaatimattomammalla näytöllä. Ulkokäytössä Dell ei ole parhaimmillaan, sillä näytön pinta heijastelee jonkin verran kirkkaassa päivänvalossa
.
Näytön kosketusominaisuudet ovat yllättävän hyvät. Kosketus antaa tunnokkaan vasteen, ja myös erittäin tarkan, kun esimerkiksi koskettaa pieniä kohteita, kuten Windowsin äänenvoimakkuussäädintä, kelaa Youtube-videota tai lähentää näkymää.

Dell lupaa tabletille yhdeksän tunnin akkukeston. Se piti myös hyvin kutinsa testissä, jossa Latitude 5179 -taulutietokone oli yleisessä peruskäytössä.

Laitteen kyljissä on hyvät oheislaiteliitännät. Mikro-hdmi-liitännän ansiosta Delliä voi käyttää multimediaesitysten näyttämiseen television ruudulla. Laitteessa on myös paikka sim-kortille, jolloin nettiin pääsee mobiilikaistan kautta myös tien päällä. Kaiken hyvän lisäksi Latitude 5179 on varustettu mainioilla kaiuttimilla, jotka on sijoitettu kummallekin sivulle. Näin ääneen tulee tasapainoinen stereovaikutelma musiikkia kuunnellessa ja videoita katsellessa.

Virtuaalinäppäimistö ei ole omiaan pitkiin kirjoitussessioihin, joten seuraksi kannattaa hankkia erillinen näppis, jos kirjoitustöitä on usein.

Dellin käyttöä ilman näppäimistötelakkaa, pelkästään taulutietokoneena, rajoittaa jonkin verran sen koko. Laite on paksu ja raskas pideltävä. Pitkiä aikoja sitä ei jaksa kannatella, vaan välillä on annettava käsien huilata, sen verran painava ja kömpelö Dell täppärinä on. Muovinen taustapaneeli myös hieman häiritsee. Tausta kitisee melko pienestä kosketuksesta, mitä näin hintavassa laitteessa ei odottaisi.

Dell Latitude 5179 on varustettu kahdella kameralla. Takakameran tarkkuus on kahdeksan megapikseliä ja etukamerassakin on viisi megapikseliä. Kumpikin toimii erinomaisesti perhetapahtumien ikuistajana, mutta näyttäviin luontokuviin Latitude 5179:n kameroista ei ole.

Arvio

Dell Latitude 5179 on työkäyttäjän tehopakkaus. Paksuna ja painavana
se ei ole kaikkein mukavin pideltävä.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Suoritin
Dual-core 1.1GHz, Intel Core m5-6Y57
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
10,8"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080
Akkukesto
9 t
Liitännät
1 x USB 3.0, 1 x USB 3.0 Type C, kuulkelitäntä, mikro-HDMI
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
Mitat
280 x 177 x 14,3 mm
Paino
0,760 kg
Kamera
8 Mpix (taka), 5 Mpix (etu)
Microsd-korttipaikka
On
Verkko
802.11ac
Muuta
Sormenjälkitunnistin