Makayama Movie Mount

Tabletista saa pätevän videokameran Makayaman kuvaustelineen avulla.

tekijä #Taulutietokoneet #Makayama
8.0

Perinteinen videokamera ei ole enää tarpeen videon kuvaamiseen. Hyvälaatuinen kamera, pitkä akunkesto ja iso näyttö tekevät tabletista mainion videokameran, varsinkin kun kuvamateriaalia voidaan editoida, vaikka heti kuvauksen jälkeen. Makayama Movie Mountilla iPadista saa vieläkin monipuolisemman videokameran.

Movie Mount muistuttaa normaalia suojakoteloa. Kovaa muovia olevassa kotelossa ei ole mitään irtoavia osia, vaan iPad painetaan sen sisään paikoilleen. Voimaa joutuu hieman käyttämään, mutta jämäkän oloinen muovikotelo kestää voimakkaampaakin painamista. Irrottaminen onnistuu vastaavasti painamalla oikean yläkulman aukosta linssin vierestä. Koteloon saa mahtumaan iPadin myös ohuen suojakannen kanssa.

Yhdistelmä toimii kuin videokamera

Kuvauskotelon ideana on kiinnittää kotelo normaaliin kamerajalustaan kiinni. Kotelon alaosassa on valmiit reiät kiinnitysmekanismille. Sen jälkeen yhdistelmä toimii aivan samalla tavalla kuin jos jalustassa olisi kiinnitettynä normaali videokamera.

Movie Mountissa on paikat myös kahdelle erikseen myytävälle lisävarusteelle. Kotelon yläosassa ja laidassa on hyödyllinen varustekenkä, johon saa kiinnitettyä mikrofonin, kuvausvalon tai vaikka molemmat samaan aikaan. Linssiaukon kohdalla on puolestaan kierteet 37 millimetrin muunnoslinssille. Koteloon saa siten kytkettyä kuvauksessa kätevän zoom-linssin.

Kuvausteline on myös näppärä pöytäteline, joka helpottaa videon
leikkaamista tai esittämistä. (Kuva aukeaa täysikokoisena napsauttamalla.)

 

Videokuvauksessa Movie Mount toimii mainiosti, kuva ei tärise ja kotelo kääntyy kevyesti kuvaustelineen säätövivusta käännettäessä. Kuvauksen jälkeen ei välttämättä kannata heti irrottaa koteloa, sillä iPad pysyy siinä pienessä kulmassa kohossa helpottaen editointia. Kotelo pysyy myös pystyssä pöydällä, ulkona kannattaa tosin käyttää jotakin kuvaustelinettä, varsinkin jos tuulee.

Makayama Movie Mount on mainio lisävaruste kuvausta harrastaville tai jos haluaa käyttää iPadia vaikka teleprompterina tekstien lukemiseen. Siitä on saatavana versio sekä 7,9”, että 9,7” näytöllä varustetuille malleille.

+ Jykevä rakenne
+ Liitännät kuvausvalolle ja mikrofonille
+ Liitäntä lisälinssille
Peittää osin virtapainikkeen
Vain iPad-malleille sovitettu koko

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

 

Arvio

Applen iPad-tabletin kamera on kehittynyt jatkuvasti, eikä tabletilla kuvaaminen vaikuta enää nykyisin erikoiselta. Myös vaativampi videokuvaus onnistuu kamerajalustan ja kätevän kuvaustelineen avulla.

Ominaisuudet

Merkki
Makayama