Acer Chromebook 14

Acer Chromebook 14

Hyvä ja huokea kannettava tietokone

tekijä #Tietokone #Acer
8.5

Uuden kannettavan tietokoneen hankkiminen on yleensä kallista puuhaa, mutta jos sinulla ei ole suuria vaatimuksia tallennustilan tai suoritintehon suhteen, ja jos et välttämättä halua käyttää Windows-järjestelmää, voi valintasi olla Chromebook. Acer Chromebook 14 maksaa alle 400 euroa ja täyttää useimpien käyttäjien tarpeet.

Chromebookin konseptin on kehittänyt Google. Tietokoneet käyttävät Googlen Chrome OS -käyttöjärjestelmää ja tiedostot tallennetaan kiintolevyn sijasta pilveen. Siksi Acer Chromebook 14:ssä on vain 32 gigatavua tallennustilaa. Laitteeseen on asennettu valmiiksi Google Docs -sovellukset. Ne tarjoavat maksutta käyttöön kaikki toimisto-ohjelmat, kuten tekstinkäsittelyn ja taulukkolaskennan. Tiedostot tallentuvat automaattisesti käyttäjän Google Drive -palveluun, joten ne eivät syö laitteen minimaalista levytilaa.

Acer Chromebook 14 on pakattu tukevaan alumiinikuoreen, joka tuo mieleen Applen Macbook-kannettavat. Chromebookin näyttö on turhan vaatimaton, sen tarkkuus on vain 1366 x 768 pistettä. Resoluutio ei välttämättä ole mikään ongelma 14-tuumaisessa näytössä, mutta paneelissa on kehnohkot katselukulmat. Siitä johtuen laitetta ei tarvitse kääntää paljoakaan, kun näytöstä ei saa enää selvää.

Chromebookin hdmi-liitäntään voi kytkeä ulkoisen näytön, jolloin pystyy hyödyntämään isompaa työpöytätilaa. Oheislaitteet, kuten hiiren ja ulkoisen näppäimistön, voi yhdistää usb 2.1- tai usb 3.0 -liitännän kautta.

Arvio

Hyvä tietokone käyttäjälle, jolla ei ole suuria vaatimuksia sisäisen tallennustilan suhteen. Mainio valinta myös opiskelijalle.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Celeron N3160 1,6 GHz
Muisti
4 Gt
Tallennustila
32 Gt
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
1366 x 768
Usb-portit
2 x USB 2.1, 2 x USB 3.0
Liitännät
HDMI
Verkko
802.11ac/bluetooth
Mitat
1,7 x 34,1 x 23,7 cm
Paino
1,55 kg
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Google Chrome OS