ACER CHROMEBOOK R11 CB5-132T

Acer Chromebook R11 CB5-132T

Ensiluokkainen Chromebook

tekijä #Tietokone #Acer
9.0

Acerin uusi kannettava on todella halpa. Siinä on käyttöjärjestelmänä Chrome, joten siinä ei voi käyttää tavallisia Windows-ohjelmia, mutta toisaalta siihen voi ladata monenlaisia ilmaisia sovelluksia Chromen omasta verkkokaupasta.

Acerin Chromebook R11 eroaa muista Acerin Chromebookeista siten, että siinä on näyttö, joka voidaan kiepauttaa 360 astetta ympäri ja taittaa näppäimistön alle. Sarana on riittä- vän tiukka pitääkseen näytön tukevasti paikoillaan, olipa se missä tahansa asennossa.

Näytön kääntö näppäimistön alle helpottaa esimerkiksi elokuvien katselua linja-autossa tai junassa. Hyvää kannettavassa on myös sen 11,6-tuumainen (noin 29,5 senttinen) kirkas näyttö. Kuva on hyvä, ja näyttö reagoi kosketukseen nopeasti ja tarkasti.

Tekstinkäsittelyyn, sähköpostin käyttöön, netissä surffaamiseen, musiikin ja elokuvien suoratoistoon ja muihin tavallisiin toimintoihin Acerin pieni ja edullinen kannettava sopii mainiosti.

Näppäimistön näppäimet ovat samantyyppiset kuin useimmissa muissakin kannettavissa. Ne ovat pienet ja äänettömät ja painuvat alaspäin vain muutamia millimetrejä. Näppäimistössä on pohjoismainen layout eli ä- ja ö-näppäimiin on mahdutettu myös æ ja ø. Pieneen kannettavaan ei ole mahtunut erillistä numeronäppäimistöä. Tasohiiri toimii näppäimistön tavoin hyvin. Painike, jota käytetään sekä vasen- että oikeaklikkaukseen, on riittävän napakka, ja hiirilevy on sileä ja tarkkatoiminen.

Tekniset tiedot kertovat, että R11 ei ole erityisen tehokas. Suoritin ei ole kovin nopea, muistia on niukalti, ja tallennustilaa on vaivaiset 16 gigatavua. Chrome on kuitenkin kevyt käyttö- järjestelmä ja koska tarkoituksena on tallentaa tiedostot internetiin, R11 pärjää hyvin. Chromen selain ja muut sovellukset toimivat sujuvasti ja moitteettomasti. Jopa Netflix pyöri koneella täydellisesti. Kannettavan ostaja saa ilmaiseksi sata gigatavua tallennustilaa Google Drivessa. Acer lupaa Chromebookin akun kestävän sekalaista käyttöä kymmenen tuntia. Testissä virta loppui kuuden tunnin ja 27 minuutin päästä, kun koneella toistettiin tauotta videokuvaa Youtubesta.

Arvio

Hyvä ja edullinen Chromebook, jossa on ympäri kiepsahtava näyttö ja kylliksi tehoa.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
Kannettava
Suoritin
Intel Celeron N3150 1,6 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics
Muisti
2 Gt
Tallennustila
16 Gt
Näytön koko
11,6"
Näytön tarkkuus
1366 x 768 px
Usb-portit
1 x USB 2.0, 1 x USB 3.0, SD
Liitännät
HDMI
Mitat
1,9 x 29,4 x 20,4 cm
Paino
1,3 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Google Chrome OS