Acer Switch Alpha 12

Acer Switch Alpha 12

Tehokas äänetön yhdistelmä

tekijä #Tietokone #Acer
7.7

Acerin hybriditietokone muistuttaa toteutukseltaan Microsoftin Surface-­tabletteja. Irrotettava näyttö toimii taulutietokoneena, jonka voi yhdistää näppäimistöosaan jämäkällä magneettikiinnityksellä. Näytössä on mukana tukijalka, jolla laitteen voi asettaa haluamaansa asentoon joko irrallaan tai näppäimistöön kiinnitettynä.

Acerin näyttö on kuvasuhteeltaan neliömäisempi kuin kannettavissa tietokoneissa yleisimmin käytetyt 16:9- ja 16:10-formaatit. Tämän ansiosta työpöydällä riittää reilusti tilaa ohjelmaikkunoille myös pystysuunnassa. Teräväpiirtoisen paneelin tarkkuus on 2160 x 1440 pikseliä.

Switch Alpha 12 -mallin innovaatioihin kuuluu meluavien tuulettimien korvaaminen nestejäähdytysjärjestelmällä, joka pitää laitteen äänettömänä raskaassakin käytössä. Ratkaisussa vaikuttaa kuitenkin olevan vielä parantamisen varaa, sillä näytön takaosa kuumenee kuormituksen aikana selvästi kilpailijoita enemmän.

Intel Core i7 -suorittimella varustettu testimalli sijoittui lähes kaikissa nopeusmittauksissa KotiMikron 1/2017 vertailun kärkeen. Myös muistia ja tallennustilaa on tarjolla riittävästi. Erinomaisen suorituskyvyn kääntöpuolena on keskinkertaiseksi jäävä akkukesto.

Laitteen mukana toimitetaan kosketusnäytölle tarkoitettu ohjainkynä. Liitäntävalikoima on verraten rajallinen. Uudentyyppisen usb type c -liitännän lisäksi mukana on vain yksi usb 3.0 -liitäntä.

Katso päivän hinta Acer Switch Alpha 12:lle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Acer Switch Alpha 12 yltää suorituskyvyltään kannettavien tietokoneiden kärkiryhmään. Varustelun osalta miinuksina ovat niukat liitännät ja hieman tunnoton tasohiiri.

Ominaisuudet

Merkki
Acer
Tyyppi
hybridikannettava
Suoritin
Intel Core i7-6500U, 2,5 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 520
Muisti
8 Gt
Tallennustila
512 Gt SSD
Näytön koko
12"
Näytön tarkkuus
2160 x 1440 px
Usb-portit
1 x USB 3.0, 1 x USB Type-C
Liitännät
Kuulokeliitäntä
Verkko
Wlan 802.11n
Mitat
29,2 x 19,1 x 1,6 cm
Paino
1,2 kg (tablet-osa 0,9 kg)
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10
Muuta
Ohjauskynä mukana
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2485 (Passmark Performance)