ASUS ZENPAD 10 ZD300CL

Asus Zenpad 10 ZD300CL

Pettymys hybridiksi

tekijä #Tietokone #ASUS
3.0

Heti kättelyssä on todettava, että pientä hybriditietokonetta etsiville markkinoilla on tarjolla parempiakin vaihtoehtoja kuin Asus Zenpad 10. Ensivaikutelma on tosin hyvä: taulutietokoneena toimiva näyttö tuntuu kädessä miellyttävältä, ja taustamateriaalista saa hyvän otteen. Näppäimistö kiinnitetään näyttöön kätevästi magneeteilla, ja se on helppo myös irrottaa.

Hyvä vaikutelma kuitenkin romuttuu, kun kone käynnistetään. Käyttöjärjestelmäksi on valittu Android 5.0 Lollipop, joka periaatteessa pyörii laitteessa hyvin, mutta kömpelö kosketusnäyttö tekee sen käyttämisestä hidasta ja turhauttavaa. Näyttö ei yksinkertaisesti aina reagoi odotetusti ja ripeästi. Ongelmat harmittavat, sillä Android 5.0 on yleensä erinomainen käyttöjärjestelmä.

Näyttö ei ole Asus Zenpad 10:n ainoa heikkous. Käyttäjä joutuu myös kärsimään keskinkertaisesta kuvasta, joka on samea siitä huolimatta, että sen tekniset tiedot näyttävät paperilla hyvältä. Kun laitteella kokeiltiin pelata muutamaa vaativaa peliä, selvisi nopeasti, että ne olivat sille aivan liian iso pala.

Paljon elokuvia katsova ilahtuu silti varmasti Asus Zenpad 10:n äänestä, joka kuulostaa erinomaiselta näppäimistön kaiuttimista ja kuulokkeista kuunneltuna.

Asus Zenpadissa on kaksi kameraa: edessä kahden megapikselin kamera selfieille ja takana viiden megapikselin kamera. Niillä otetut kuvat eivät näytä kummoisilta taulutietokoneen omalla, kehnolla näytöllä, ja jos kuvia tarkastellaan kunnolliselta näytöltä, huomataan, että Asus on ikä- vä kyllä valinnut säästö- linjan myös valitessaan kameroita.

Arvio

Asus Zenpad 10 tuottaa hyvän äänen mutta se ei vielä riitä
selittämään hintaa.

Ominaisuudet

Merkki
ASUS
Suoritin
Intel Atom Z3560 Quad-Core, 64-bit
Paino
510 g