Dell Inspiron 17

Dell Inspiron 17 7773

Pöytäkoneen korvaajana toimiva kannettava tietokone.

tekijä #Tietokone #Dell
8.9

Dell Inspiron 17 on kannettavan sijasta pikemminkin raahattava tietokone. Laite painaa lähes kolme kiloa, ja sen lisäksi mukaan pitää pakata kookas virtalähde, kun kannettavan kanssa lähtee tien päälle.

Dellin kannettavaa voi myös kutsua pöytätietokoneen korvaajaksi. Laitteessa on monia samoja hyviä puolia kuin pöytäkoneessa. Inspiron 17:ssä on esimerkiksi suuri 17,3-tuumainen näyttö, joka tekee työskentelystä miellyttävää. Näytön koon ja painon vuoksi Dell on joutunut varustamaan kannettavan leveillä saranoilla.

Inspiron 17:n näytön saa käännettyä kokonaan ympäri näppäimistön taakse, jolloin käytössä on jättikokoinen tablet-laite. Se on mukava bonus.

Kannettava on varustettu Nvidian erinomaisella näytönohjaimella, joka mahdollistaa pelien pelaamisen – vaikka aina se ei olekaan mahdollista suurimmalla tarkkuudella.

Suuren näytön lisäksi kannettavassa on myös suurikokoinen näppäimistö. Tavallisen näppäimistön oikealla puolella on numeronäppäimistö, josta on iloa varsinkin taulukko-ohjelmien käyttäjille. Näppäimistössä on taustavalaistus, joka helpottaa kirjoittamista hämärässä.

Hieman ihmetyttää, että kannettavan kyljissä ei ole enempää liitäntöjä, vaikka tilaa on runsaasti. Laitteessa saisi olla esimerkiksi ethernet-liitäntä, ettei tarvitsisi sählätä ethernet-sovittimen kanssa, silloin kun langatonta verkkoa ei ole saatavilla tai sen vauhti ei riitä.

Dell Inspiron on hyvä vaihtoehto pöytäkoneen korvaajaksi. Laite on tyylikäs ja täysin salonkikelpoinen harjatuissa metallikuorissaan.

 

+ Hyvä ja suuri näyttö
+ Kookas näppäimistö
– Liitäntöjen määrä

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Dellin suurikokoinen ja tehokas kannettava tietokone sopii parhaiten paikallaan pidettäväksi, sillä se on liian raskas mukana kuljetettavaksi.

Ominaisuudet

Merkki
Dell
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-8550U
Näytönohjain
Nvidia Geforce MX150 gddr5 2 Gt
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
17,3"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb 3.1 (toinen PowerSharella, toinen Type-C DisplayPort- ja PowerDelivery-tuella), 1 x usb 2.0
Liitännät
Hdmi, kuuloke- ja mikrofoniyhdistelmäliitäntä, muistikortinlukija
Verkko
Wlan 802.11ac, bluetooth
Mitat
2,3 x 41,2 x 27,7 cm
Paino
2,7 kg
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10