Lenovo Ideapad 710s Plus

Lenovo Ideapad 710S Plus

Kevyt kannettava supernopealla ssd-asemalla.

tekijä #Tietokone #Lenovo
9.5

Jos etsii erinomaisin ominaisuuksin varustettua nopeaa, kevyttä ja ohutta kannettavaa tietokonetta, voi hinta nousta helposti pilviin. Se ei kuitenkaan päde Lenovon Ideapad 710S Plus -kannettavaan. Laite on varustettu sormenjälkitunnistimella ja 256 gigatavun ssd-asemalla, joka on kolme kertaa nopeampi kuin tämän hintaluokan kannettavien perusasemat.

Pääsimme mittauksissa hurjaan lukunopeuteen, 1445 megatavua sekunnissa. Kirjoitusnopeus oli 325 megatavua sekunnissa, mikä sekin on lähes puolta nopeampi kuin tavallisilla ssd-asemilla. Se johtuu siitä, että kannettavassa on uuden ssd-teknologian PCle-kortti, joka on asennettu emolevylle.

Kun kannettavan käynnistää virtapainikkeesta, laite on yleensä käyttövalmis 12 sekunnissa, eli todella nopeasti. Käynnistyminen hidastuu luonnollisesti sen myötä, kun laitteelle asennetaan lisää ohjelmia, mutta tämä antaa jo hyvän käsityksen ssd-aseman nopeudesta.

Järjestelmä vie suurehkon siivun 256 gigatavun tallennustilasta, joten ohjelmille, kuville ja muulle datalle jää vajaat 180 gigatavua tilaa.

 

Hyvä suorituskyky

Hyvään suorituskykyyn vaikuttavat myös tehokas Intel Core i5 -suoritin ja 8 gigatavua nopeaa ddr4-muistia. Laitteeseen saa valinnaisena Nvidian näytönohjaimen, joka selviää hienosti paljon grafiikkatehoja vaativista peleistä ja ohjelmista, vaikka ei teekään kannettavasta mitään varsinaista pelikonetta.

13,3-tuumainen näyttö tukee full hd -tarkkuutta, joka sopii erinomaisesti elokuvien katseluun ja antaa riittävästi tilaa Windowsin työpöydällä oleville kuvakkeille ja ikkunoille. Miinusta tulee vain siitä, että näyttö on kirkaspintainen, joten heijastumat voivat aiheuttaa ongelmia tietyissä tilanteissa.

Nopeiden ja ohuiden kannettavien akkukesto on usein heikko. Lenovo Ideapad 710S Plussan akusta riittää virtaa jopa seitsemän tunnin tekstinkäsittelyyn, sähköpostien lähettelyyn ja nettisivuilla vierailuun. Se on enemmän kuin hyvin.

 

Kolme erilaista usb-porttia

Kaksi usb-porttia, joihin voi liittää esimerkiksi ulkoisen aseman, hiiren tai ladattavan älypuhelimen, ei ole mitenkään ylenpalttista. Lisäksi laitteessa on yksi usb type-c -portti. Sitä hyödyntävien laitteiden valikoima on vielä vähäinen, mutta portti tuo laitteelle lisää käyttöikää. Kannettavassa on myös muistikortinlukija, joten lisää tallennustilaa saa sd-muistikortin avulla.

Näppäimistössä on parin millimetrin näppäinväli, mikä vähentää kirjoitusvirheiden tekemistä. Näppäimistön alle saa miellyttävän valon, jonka turvin kirjoittaminen on mahdollista myös hämärässäkin valaistuksessa.

Testilaitteen hintaa ei kirjoitushetkellä ollut vielä tiedossa, koska laite oli vasta tulossa myyntiin. Malliston hinnat alkavat 899 eurosta.

 

+Supernopea ssd-asema
+Sormenjälkitunnistin
+Ohut ja kevyt
+Hinta-laatusuhde

 

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

Jos haluat kevyen ja ohuen kannettavan tietokoneen, jossa on erinomainen suorituskyky, niin Lenovo IdeaPad 710S Plus on oikea valinta.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i5-7200U, 2,5 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 520, Nvidia GeForce 940MX 2 Gt (valinnainen)
Muisti
8 Gt DDR4
Tallennustila
256 Gt SSD-PCIe
Näytön koko
13,3" (33,7 cm)
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px (full hd)
Usb-portit
USB 3.0, USB 2.0, USB Type-C
Liitännät
Muistikortinlukija, kuulokemikrofoni, DisplayPort
Verkko
Wlan 802.11ac
Mitat
30,9 x 22,0 x 1,5 cm
Paino
1,3 kg
Akkukesto
Max 7 t
Kosketusnäyttö
Ei
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Muuta
Sormenjälkilukija
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
2708 pistettä Passmark Performance -testissä