Lenovo ThinkPad X1 Yoga

Saat todellista luksusta rahan vastineeksi. Lenovon ultrabook on erittäin nopea ja design on tehty vaativaan makuun.

tekijä #Tietokone #Lenovo
10.0

Lenovon uusi ThinkPad X1 Yoga ei ole mikään peruskäyttäjän kannettava. Parin tonnin hintalapun vuoksi Lenovon kannettava on tavallisen kuluttajan ulottumattomissa, mutta onko laite todella hintansa arvoinen?

 

Lenovon ultrabook on parhaimpia laitteita, mitä KotiMikron testaaja on pitänyt käsissään. Kannettava on höyhenenkevyt ja uskomattoman ohut – itse asiassa ohuempi kuin verkkoliitin, joten sitä voi käyttää vain mukana tulevan sovittimen kanssa. Kyseessä on hybridilaite, joten näytön voi irrottaa näppäimistöstä ja käyttää taulutietokoneen tavoin. Näyttö tottelee luonnollisesti kosketusta, ja mukana tulee kynä, jolla voi kirjoittaa näytölle.

 

Laitteistopuolella kannettavassa on parhaat mahdolliset komponentit. X1 Yogan saa muun muassa Intelin uusimmalla ja nopeimmalla i7-suorittimella, 8 gigatavun muistilla ja 256 gigatavun ssd-levyllä. Kokoonpanon voi räätälöidä mieleisekseen, mikä vaikuttaa tietenkin hintaan. Halvimmillaan kannettavan saa noin 1900 eurolla. Kallein malli, jossa on esimerkiksi 16 gigatavua muistia ja teratavun ssd-asema, maksaa sitten jo noin 3500 euroa.

 

Kannettavaa testattaessa kaikki toiminnot sujuivat todella vauhdikkaasti mukana tulevassa Windows 10 Pro -järjestelmässä. Sekä näppäimistö että kosketuslevy ovat huippulaatua, eivätkä ne aiheuttaneet minkäänlaista ärtymystä jatkuvassakaan käytössä.

 

Myöskään varustelun osalta ei puutu mitään. Kannettavassa on sormenjälkilukija, jonka avulla Windows 10:een voi kirjautua nopeasti, ja yhdysrakenteinen mobiililaajakaista, joten voit vain liittää sim-kortin laitteeseen. Myös painikkeita ja liitäntöjä on sopivasti.

 

ThinkPad X1 Yoga:n testauksessa käytettiin ChrisPC Win Experience Index -ohjelmaa, jonka avulla mitataan tietokoneen komponenttien suorituskykyä. Yhteispistemääräksi saatiin 6,2. Pistemäärää laski vain Intelin yhdysrakenteinen näytönohjain. Muut osapistemäärät olivat hyviä, 7,9–9,9. Järjestelmäluokituksen paras lukema on 9,9.

Valitse Lenovo X1 ThinkPad Yoga -kokoonpanosi

 

Kuvassa on Lenovo X1 ja toimituksen neljä vuotta vanha Lenovo. Kokoero on selvä.
Kuvassa on Lenovo X1 ja toimituksen neljä vuotta vanha Lenovo. Kokoero on selvä.

 

Arvio

Yli kahden tuhannen euron hinta nostaa tämän kannettavan useimpien yksityiskäyttäjien ulottumattomiin. Korkealla hinnalla saa kuitenkin parasta laatua.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Ultrabook, 2-in-1
Suoritin
Intel i7-6600U, 3,4 GHz
Näytönohjain
Intel HD Graphics 520
Muisti
8 Gt
Tallennustila
256 Gt SSD
Näytön koko
14"
Näytön tarkkuus
2560x1440 px
Usb-portit
3
Liitännät
USB, HDMI, SD-paikka, SIM-paikka, Display-port, minijakki
Verkko
Intel Dual Band Wireless-AC (2x2) 8260, Bluetooth 4.1 vPro
Mitat
33,3 x 22,9 x 1,68 cm
Paino
1,27 kg
Akkukesto
4-kennoinen, 56 Wh
Kosketusnäyttö
OLED
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
6,2