Lenovo Yoga Book

Huono näppäimistö pilaa 2-in-1-tabletin

tekijä #Tietokone #Lenovo
6.3

Lenovo Yoga Book on 2-in-1-tabletti, joka tuskin voittaa palkintoja kauniista ulkoasustaan. Laite on kuitenkin ohut ja mahtuu helposti laukkuun. Taitettuna Yoga Book muistuttaa muistilehtiötä, mikä lienee tarkoituskin.

Testilaitteen käyttöjärjestelmänä oli Windows 10 Pro, joka toimi hyvin. Kuvan- ja äänenlaatu olivat erinomaiset.

Lenovon mukaan tablet toimii jopa 13 tuntia yhdellä latauksella, mutta siinä tapauksessa laitteen pitää antaa olla rauhassa. Kun laite otetaan käyttöön, putoaa akkukesto heti noin puoleen Windows 10:n akkuindikaattorin mukaan.

Hankala näppäimistö
Lenovo Yoga Book menettää paljon pisteitä yhdessä tärkeässä asiassa. Hyvä näppäimistö on oleellinen kannettavalle tietokoneelle, mutta Yoga Bookin näppäimistö on täysin sopimaton pitempien tekstien kirjoittamiselle, vaikka kirjoittamista kuinka harjoittelisi. Lyöntivirheitä tulee jatkuvasti, sillä näppäimiä ei erota toisistaan, ellei katso koko ajan käsiin kirjoittaessa. Puuttuvan näppäintuntuman johdosta sormet seilaavat missä sattuu näppäimistöllä.

Melko hyvä tablet
Yoga Book kuuluu tablettien painavaan mutta ehdottomasti toimivaan kastiin. Digitaalinen näppäimistö, jonka saa esiin Windowsissa, on selvästi laitteen ensisijaista näppäimistöä parempi. Pystyasennossa näyttö on hieman kapeampi kuin useimmissa muissa tableteissa, mutta vastaavasti myös hieman korkeampi. Tabletin ostoa harkitseva löytää kuitenkin Yoga Bookin hinnalla paljon parempia vaihtoehtoja.

Laitteen mukana tulee digitaalinen kynä, jolla voi kirjoittaa käsin suoraan näytölle. Testattaessa kirjoitustoiminto toimi epätarkasti ja näytölle ilmestyi usein omituisiin suuntiin meneviä viivoja, joita ei ollut tarkoitus tehdä.

Vaikka Yoga Book toimii hyvin tablettina, on sitä vaikea suositella käyttäjälle, joka haluaa kirjoittaa laitteen näppäimistöllä enemmän kuin pari lausetta päivässä. Siihen Yoga Bookin näppäimistö on aivan liian hankala.

+ Hyvä tablet
+ Ohut ja pienikokoinen

– Akkukesto
– Huono näppäimistö

Lisätietoja valmistajan sivuilla.

Arvio

Hankalan näppäimistön vuoksi Yoga Bookia on vaikea suositella. Hybridi toimii hyvin tablettina, mutta samaan hintaan on tarjolla parempia vaihtoehtoja.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
2-in-1-tablet
Suoritin
Intel Atom x5
Näytönohjain
128 Mt Intel HD Graphics 400
Muisti
4 Gt
Tallennustila
64 Gt
Näytön koko
10,1"
Näytön tarkkuus
1920 x 1200
Usb-portit
Mikro-USB
Verkko
802.11ac
Paino
690 g
Akkukesto
5-8 t
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Pro