Sormenjälkilukija on näppäimistön alapuolella oikeassa reunassa.

Lenovo Yoga C930

Ohut ja tyylikäs hybridikannettava, joka toimii nopeasti. Kannettavan saa tablet-tilaan, kun näytön kääntää näppäimistön alle.

tekijä #Tietokone #Lenovo
8.6

Lenovo Yoga C930 on ohut ja kevyt hybridikannettava tummanharmaassa, tyylikkäästi kaiverretussa alumiinikotelossa. Laite näyttää ylelliseltä jopa kiinni ollessaan.

Liitännät on sijoitettu kannettavan vasempaan kylkeen, ja oikeassa kyljessä on vain virtapainike. Se saa Yoga C930:n profiilin näyttämään kauniilta ja minimalistiselta, mutta kätevämpää olisi ollut, jos usb-portit olisi sijoitettu laitteen kummallekin sivulle.

Vasemmasta kyljestä löytyvät siis kaksi usb-c-porttia ja yksi usb 3.1 -portti. Niiden lisäksi laitteessa on vain kuulokeliitäntä. Yhtä usb-c-porttia käytetään kannettavan lataamiseen, ja jos kannettavaan haluaa liittää hdmi-lisänäytön, niin sen saa yhdistettyä mukana tulevalla usb-c/hdmi-sovittimella. Tällöin jäljelle jää vain yksi usb-portti muuhun käyttöön.

Yoga C930 toimii erittäin nopeasti kaikessa muussa paitsi pelikäytössä, sillä näytönohjain on Intelin huokeaa mallia. Sen sijaan suoritin, muisti ja ssd-asema ovat ensiluokkaisia, minkä johdosta kannettavalla on ilo työskennellä.

Näytössä on upea ja hyvällä kontrastilla varustettu kuva. Näytön yläreunassa oleva webkamera on varustettu tervetulleella yksityiskohdalla: päälle liu’utettavalla suojuksella, joka takaa, että kukaan ei pääse vakoilemaan sinua webkameran kautta.
 

Kirjoita kynällä näytölle

Näppäimistö sopii parhaiten käyttäjälle, joka kirjoittaa kahdella etusormella. Kymmensormijärjestelmää käyttävä tulee helposti kaivanneeksi parempaa näppäinvastetta, sillä painallusetäisyys on niin lyhyt, että on vaikea huomata, milloin painallus on rekisteröity.

Näppäimiä voi painella niin voimakkaasti kuin haluaa ja kannettava pysyy silti tukevasti paikoillaan pohjassa olevien kahden pitkän kumisuikaleen ansiosta. Numeronäppäimistö olisi ollut mukava lisä, mutta sille ei yksinkertaisesti ollut tilaa tämän kokoluokan laitteessa.

Sormenjälkilukija on näppäimistön alapuolella oikeassa reunassa, joten oikea etusormi hakeutuu siihen luonnollisesti. Sormenjälkilukija lukee sormen nopeasti ja tarkasti, helpottaen näin Windowsiin kirjautumista.

Yoga C930:n mukana tulevalle digitaaliselle kynälle on oma lokeronsa kannettavan rungossa. Kynä on kätevä varsinkin silloin, kun näytön kääntää näppäimistön alle ja kannettava toimii tablet-laitteena. Yoga C930 huomaa itse, kun siirrytään tablet-tilaan ja kääntää näytön kuvan automaattisesti, jos näyttöä käytetään pystyasennossa.

Hyvälaatuisen näytön ja kannettavan ohuen profiilin ansiosta laitetta on miellyttävä käyttää tablet-tilassa. Vain harvoissa hybridikannettavissa tablet-tila on toteutettu yhtä onnistuneesti kuin Yoga C930:ssa.


+ Nopea suoritin, ssd-asema ja muisti
+ Kevyt ja ohut
– Näppäimistö ei ole ihan huippuluokkaa


Katso päivän hinta Lenovo Yoga C930 -hybridikannettavalle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hinta.fi-palvelusta.

Arvio

Lenovo Yoga C930 on kevyt ja tyylikkään ohut hybridikannettava, jolla tehtävät hoituvat nopeasti ja miellyttävästi. Laitetta on mukava käyttää jopa tablet-tilassa.

Ominaisuudet

Merkki
Lenovo
Tyyppi
Kannettava tietokone
Suoritin
Intel Core i7-8550U, 1,8 GHz
Näytönohjain
Intel UHD Graphics 620
Muisti
16 Gt
Tallennustila
512 Gt ssd
Näytön koko
13,9"
Näytön tarkkuus
1920 x 1080 px
Usb-portit
2 x usb-c, 1 x usb 3.1
Liitännät
Äänen yhdistelmäliitin
Verkko
802.11ac (WiFi 5)
Mitat
32,2 x 22,7 x 1,45 cm
Paino
1390 g
Kosketusnäyttö
On
Käyttöjärjestelmä
Windows 10 Home
Muuta
Digitaalinen kynä
CPU Mark
10340
2D Mark
680
3D Mark
1312
Memory Mark
2685
Disk Mark
20801
Benchmark-testi (suurin arvo on paras)
4004