Du kan vælge mellem et stort udvalg af remme til Apple Watch.

Apple Watch (Series 7)

Apple Watch on tyylikäs ja siinä on paljon hienoja ominaisuuksia, mutta sitä voi käyttää vain yhdessä iPhonen kanssa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Älykellot #Apple
9.2

Jos ranteessasi on jo edellisen sukupolven Apple Watch, kalliin kellon uusimpaan versioon ei ole tarvetta investoida. Kellon muotoilu ja toiminnot eivät ole muuttuneet paljonkaan.

Apple Watch Series 7 ei ole mikään pieni ajannäyttäjä. Suurissa kelloissa on se hyvä puoli, että niissä on tilaa myös isolle näytölle. Tekniikka on viime vuosina kehittynyt niin, että näytön ympärille on helpompaa tehdä kapeammat reunat – ja Apple on hyödyntänyt tätä. Apple Watch Series 3 -kelloon tai sitä vanhempaan Apple Watchiin verrattuna näytön pinta-ala on kasvanut huomattavasti.

Apple on hyödyntänyt lisätilan suurentamalla painikkeita ja valikoita, joihin on nyt entistä helpompi osua. Kellossa on nyt tilaa myös näppäimistölle – tosin ilman ääkkösiä. Se välttää englanninkielisiä viestejä kirjoittaessa, mutta ei ole suomalaisille kovinkaan olennainen ominaisuus.

Uusi näyttö ei ole pelkästään suurempi, vaan myös laadultaan parempi. Tämän huomaa erityisesti auringonvalossa. Lisäksi kellonaika näkyy, vaikka kello ei ole aktiivisena. Kättä ei siis tarvitse erityisemmin nostaa – huomaamaton vilkaisu riittää.

Uuden Apple Watchin voi ladata pakkaukseen kuuluvalla Apple-laturilla 33 prosenttia nopeammin kuin edellisen sukupolven kellon. Latausta ehtii siis lisätä tarpeeksi ennen nukkumaanmenoa, jos kelloa haluaa käyttää myös unen seurantaan.

Akku ei ole yleisesti ottaen kovin kestävä, ja kelloa voi käyttää yhdellä latauksella enintään päivän ajan. Testissä saimme akusta parhaimmillaan virtaa yhdeksi kokonaiseksi vuorokaudeksi. Sekin on tietysti pieni parannus, että akku kestää yhtä pitkään kuin edellisen sukupolven kellossa, vaikka näyttö on nyt suurempi.

Apple Watchissa on nopea prosessori, joten sovelluksen käynnistymistä tai valikon avautumista ei tarvitse odotella. Kello pystyy mittaamaan melkein mitä tahansa urheilulajia, ja mittauksen aloittaminen on helppoa. Kello kertoo myös, jos sohvalla istumista on ollut liikaa. Onneksi tämän toiminnon voi kytkeä pois päältä, jos se alkaa ärsyttää.

Apple Watch ei edelleenkään toimi Android-puhelinten kanssa, joten sen käyttäjät ovat riippuvaisia iPhonesta.


+ Nopea prosessori

+ Hyvä käyttöjärjestelmä

– Ei toimi Androidin kanssa

Conclusion

Apple Watch on tyylikäs ja siinä on paljon hienoja ominaisuuksia, mutta sitä voi käyttää vain yhdessä iPhonen kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
Apple
Näytön koko
45 mm
Tallennustila
32 GB
Paino
38,8 g
Järjestelmä
iPhone