Du styrer urets menuer ved at trykke på skærmen. Knappen på siden hopper et menupunkt tilbage.

Fitbit Charge 4

Yhdysrakenteisella gps-paikantimella varustettu aktiivisuusranneke.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Älykellot #Fitbit
7.9

Näppärän pieni aktiivisuusranneke Fitbit Charge 4 rekisteröi käyttäjän liikkeet ja näyttää hyvän yleiskuvan käyttäjän fyysisestä suoritustasosta ja aktiivisuudesta.

Ranneke on langattomasti yhteydessä puhelimeen, ja yhteyden luominen Charge 4:n ja Fitbit-sovelluksen välille ei juuri voisi olla helpompi. Sovelluksen pitää vain olla avattuna, kun rannekkeen käynnistää ensimmäisen kerran. Siitä lähtien laitteet löytävät toisensa automaattisesti ja tiedot päivittyvät sovellukseen.

Fitbit Charge 4 on ranteessa mukavan huomaamaton, mutta kerää monipuolisesti tietoja. Ranneke laskee askeleet sekä mittaa pulssin. Lenkillä voi käyttää yhdysrakenteista gps-paikanninta rekisteröimään reitin, joka näkyy sovelluksessa lämpökarttana, jossa näkee lenkin sykealueisiin perustuvan intensiteetin.

Rannekkeen mustavalkoisen näytön merkintöjä on helppo lukea. Näyttötiloja on useita, joten esimerkiksi askelnäytön voi halutessaan pitää päällä koko ajan. Näyttö ei ole kovin suuri, mutta siinä on silti tilaa kellonajalle, päivämäärälle, pulssille ja askelmäärälle samalla näytöllä.

Näyttö sammuu automaattisesti ja herää, kun nostaa rannekkeen eteensä. Käden nostaminen ei testatessa joka kerta herättänyt näyttöä, mutta näyttö tulee esiin myös sivulla olevalla painikkeella. Näytön tarkastelun ei silti kuitenkaan pitäisi vaatia kahta kättä.

Fitbit Charge 4 seuraa käyttäjän liikkeitä ja pulssia myös tämän nukkuessa. Unenseurannan ominaisuudet ovat monipuoliset, ja ranneke piirtää erittäin tarkan kuvan käyttäjän unirytmistä. Tiedoista näkee sekä nukutun ajan että unen eri vaiheet. Sovellus kertoo aamulla arvion unen laadusta asteikolla 1-100. Uni on yhtä tärkeää kuin liikunta, ja rannekkeen avulla onkin hauska kokeilla, mikä vaikutus uneen on esimerkiksi huoneen pimentämisellä tai ikkunan avaamisella.

Sovelluksessa ei valitettavasti ole suomea, mutta useimmat tiedot ilmoitetaan yksittäisillä sanoilla, kuten esimerkiksi ’sleep’ tai ’distance’, joten merkintöjen ymmärtäminen ei vaadi erityistä kielitaitoa.


+ Monipuoliset terveystiedot

+ Unenseuranta

– Näyttö ei aina herää kuten pitäisi

 

Lisätietoja Fitbit Charge 4:stä saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaseurannasta.

Arvio

Fitbit Charge 4 seuraa käyttäjän fyysistä aktiivisuutta monipuolisesti ja synkronoi tiedot automaattisesti sovelluksen kanssa.

Ominaisuudet

Merkki
Fitbit
Akkukesto
7 päivää, 5 tuntia gps:n kanssa
Paino
26 g
Järjestelmä
Android ja iOS