Knappen på siden bruges til at betjene urets menuer.

Fitbit Inspire 3

Fitbit Inspire 3 on mainio aktiivisuusmittari, joka on niin kevyt, että sen olemassaolon ranteessa saattaa melkein unohtaa.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Älykellot #Fitbit
9.0

Fitbit Inspire 3 on erinomainen pieni aktiivisuusranneke, jonka saa omakseen suhteellisen edullisesti. 

Inspire 3:n parittaminen älypuhelimen kanssa kestää vain hetken. Erityisen helppoa se on, jos yhdistettävänä on Android-puhelin, koska kello ja puhelin löytävät toisensa automaattisesti. Käyttäjältä vain kysytään, haluaako hän yhdistää laitteet. Yhdistämisen jälkeen kello voi lähettää tekemänsä mittaukset puhelimen Fitbit-sovellukseen, ja puhelin voi lähettää kelloon ilmoituksia esimerkiksi uusista tekstiviesteistä.

Inspire 3:n näyttö ei ole kovin suuri, mutta sitä on mukava lukea, sillä tausta on hiilenmusta ja numeroiden ja kirjainten värit ovat selkeitä ja näkyviä. Meillä ei ollut vaikeuksia nähdä näytön sisältöä edes ulkona suorassa auringonpaisteessa. Puhelimesta tulleita pidempiä viestejä lukiessa näyttöä pitää kuitenkin selata melkoisesti, sillä näytölle mahtuu kerrallaan vain rajallinen määrä tekstiä.

Inspire 3 on niin pieni ja kevyt, että sen olemassaolon unohtaa helposti. Huomaamattomuudesta on hyötyä, jos kelloa pidetään ranteessa yöllä ja käytetään unen seurantaan. Unen laatua analysoidaan pienintä yksityiskohtaa myöten. Sovellus näyttää yön aikaiset univaiheet ja antaa neuvoja unen laadun parantamiseen. Se voi esimerkiksi kehottaa nukkumaan aina samaan kellonaikaan.

Yksi pitkän akkukeston syistä on todennäköisesti se, ettei Inspire 3:ssa ole sisäänrakennettua GPS-vastaanotinta. Tämä puolestaan tarkoittaa, että puhelin on pakko ottaa mukaan, jos esimerkiksi ulkona juostu matka pitäisi saada mittarin muistiin. Inspire 3 on vesitiivis 50 metriin asti, joten sitä voi käyttää myös uidessa. Akkukesto on niin hyvä, että viikon kestäneen päivittäisen käytön jälkeen virtaa oli jäljellä vielä kymmenen prosenttia. Fitbit Inspire 3 toimii mainiosti passiivisena aktiivisuusmittarina, joka kerää tietoa fyysisestä aktiivisuudesta sekä mittaa sykkeen ja veren happipitoisuuden. Sitä voi kuitenkin käyttää myös tavallisena rannekellona. Asetuksista voi valita, että näyttö on aina päällä ja näyttää kellonaikaa. Akkukesto on silloin tietenkin hieman huonompi, mutta kelloa voi silti käyttää monta päivää ennen kuin sitä tarvitsee ladata.

Kellon hintaan sisältyy kuuden kuukauden tilaus Fitbit Premium -palveluun. Kello toimii myös koeajan päätyttyä, mutta muun muassa yksityiskohtaista unianalyysiä ei enää ole tarjolla, ellei tilauksesta ryhdy maksamaan noin 75 euroa vuodessa. Hinta vaikuttaa melko hurjalta, kun ottaa huomioon, että itse kello maksaa vain vähän enemmän.


+ Mainio näyttö

+ Pitkä akkukesto

– Tarkat tiedot vain tilaajille

Conclusion

Fitbit Inspire 3 on mainio aktiivisuusmittari, joka on niin kevyt, että sen olemassaolon ranteessa saattaa melkein unohtaa.

Ominaisuudet

Merkki
Fitbit
Näytön koko
0,7"
Näytön tarkkuus
124 x 208 pixels
Paino
17,69 g
Järjestelmä
iOS / Android