Versa 4 styres med den berøringsfølsomme skærm og knappen på siden.

Fitbit Versa 4

Fitbit Versa 4 mittaa erilaisia terveyden osatekijöitä, mutta suosittelee maksullista tilausta hieman liian innokkaasti.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Älykellot #Fitbit
7.7

Fitbit Versa 4 antaa hyvän yleiskäsityksen omasta kunnosta. Kello mittaa ensinnäkin sykettä ja veren happipitoisuutta. Lisäksi se laskee askeleet ja sen, kuinka monta kerrosta päivän aikana kuljetaan ylös ja alas. Sisäänrakennettu GPS tallentaa juoksu-, kävely- ja pyöräilymatkat, ja kello ranteessa voi jopa käydä uimassa.

Kaikki mittaukset toimivat hyvin. Kun tiedot ladataan kellosta puhelimeen, niiden kehitystä voi tarkastella sovelluksessa seitsemän viime päivän ajalta. Jos haluat nähdä 30 tai 90 päivää taaksepäin, joudut maksamaan Fitbitin Premium-jäsenyydestä. Se maksaa noin 75 euroa vuodessa. Kellon mukana tulee puolen vuoden ilmainen jäsenyys, mutta sen jälkeen maksukortti on otettava esiin.

Sama koskee unen mittausta: unen vaiheet sovellus näyttää kaikille, mutta tarkempi uniprofiili sisältyy vain Premium-jäsenyyteen. Uniprofiili analysoi nukkumista ja kertoo, mitä käyttäjä voisi tehdä paremman yöunen eteen – esimerkiksi nukkua pidempään, liikkua enemmän tai mennä nukkumaan aina samaan aikaan.

Fitbit Versa 4:ssä on tyylikäs AMOLED-näyttö, jonka kontrasti mustan taustan sekä värillisten numeroiden ja symbolien välillä on terävä. Näytön voi asettaa näyttämään kellonaikaa jatkuvasti, mutta akun kestosta on siinä tapauksessa tingittävä jonkin verran.

Akussa riitti virtaa noin viideksi päiväksi, ja täyteen lataaminen magneetilla kiinnittyvällä USB-latausjohdolla kesti noin kaksi tuntia. Kun ”always on” -toiminto oli käytössä, kello pysyi toiminnassa vähän yli neljä vuorokautta.

Käyttöönotto onnistuu Googlen kätevän Fast Pair -toiminnon ansiosta erittäin helposti. Kun otimme kellon laatikosta ja käynnistimme sen, Versa 4:n kuva ilmestyi pöydällä koskemattomana maanneeseen Android-puhelimeen. Painoimme vain ”kyllä”, ja asennusprosessi lähti käyntiin.


+ Tyylikäs näyttö

+ Helppo käyttöönotto

– Epämiellyttävä maksumalli

Conclusion

Fitbit Versa 4 mittaa erilaisia terveyden osatekijöitä, mutta suosittelee maksullista tilausta hieman liian innokkaasti.

Ominaisuudet

Merkki
Fitbit
Näytön koko
1,58"
Paino
38 g
Muuta
4,05 x 4,05 x 1,12 cm