Kellotaulu on niin kirkas, että se voi herättää yöllä, jos kello sattuu menemään päälle.

Samsung Galaxy Gear S3 Classic

Samsungin uusi älykello haastaa Applen Watch-kellon. Runsaista toiminnoista huolimatta on silti vaikea löytää hyvää syytä älykellon ostamiseen.

tekijä #Älykellot #Samsung
7.6

Samsungilla on jo aika lailla kokemusta värinäytöllä ja monipuolisilla toiminnolla varustettujen älykellojen valmistamisesta. Yhtiön uusi älykello, Galaxy Gear S3, on valmis haastamaan Apple Watch -älykellon.

Suurin ero kilpailijoiden välillä on Galaxy Gear S3 -näyttöä ympäröivässä kehässä. Kehää kiertämällä pääsee liikkumaan Gear S3:n valikoissa. Käyttäjä voi toki myös liu’uttaa sormea kosketusnäytön poikki, mikä tuntuu helpommalta vaihtoehdolta.

Gear S3:n päänäyttö muistuttaa perinteistä kellotaulua. Valittavissa on kuitenkin useita erilaisia kellotauluja, joten käyttäjä voi esimerkiksi seurata ottamiensa askelten määrää tai mitä kello on eri puolella maapalloa. Kellotaulun vaihtaminen tilanteen ja käyttötarkoituksen mukaan on helppoa.

Kellon näyttö on päällä vain muutamia sekunteja kerralla akun säästämiseksi. Kun kelloa ei käytetä, on näyttö mustana. Jos haluaa nähdä, paljonko kello on, pitää rannetta heilauttaa, jotta kellotaulu tulee näkyviin. Testaaja on kyllä elektroniikan ystävä, mutta alkoi nopeasti kaivata vanhaa kunnon rannekelloaan, jota voi vilkuilla huomaamattomasti tylsän kokouksen aikana, ja josta näkee kellonajan, vaikka molemmat kädet olisivat auton ratissa.

Samsung Galaxy Gear S3 on suuri kello, joka näyttää parhaimmalta isossa ranteessa. Suuren koon ansiosta laitteeseen on saatu helppolukuinen ja hyvällä kontrastilla varustettu näyttö. Jopa kirkkaassa auringonvalossa näkee kellonajan ja voi käyttää ongelmitta kellon toimintoja.

Älykello pitää yhdistää Android-puhelimeen, jossa käyttöjärjestelmän versio on 4.4 tai uudempi. Tarvittavan sovelluksen lataamiseen ja yhteyden luomiseen puhelimen ja kellon välillä meni vain muutama minuutti.

Yhteyden luomisen jälkeen voi lukea viestejä ja soittaa sekä vastata puheluihin suoraan ranteesta. Se tuntui hauskalta pari ensimmäistä kertaa, mutta ei puhelimen ottaminen taskusta ole kovin vaikeaa, ja itse asiassa puhelimen ehti ottaa esiin monta kertaa, ennen kuin muisti kellon olemassaolon.

Galaxy Gear S3:n mielenkiintoisimmat toiminnot ovat sellaisia, joiden suorittaminen ei onnistu puhelimella. Käyttäjä voi esimerkiksi seurata nukkumistaan yhdysrakenteisen sykemittarin avulla ja katsoa, kuinka syvää uni on ollut ja kuinka kauan tuli nukuttua. Kellossa on myös yhdysrakenteinen GPS, joten Gear S3:a voi käyttää urheilukellona ilman puhelinta.

Moniin muihin älykelloihin verrattuna Gear S3:ssa on pitkä akkukesto – lähes neljä päivää. Suuri plussa on myös se, ettei tarvitse rähjätä johtojen kanssa, sillä lataaminen tapahtuu langattomasti, kun kello laitetaan latausalustan päälle. Latausalustaa pitää kuitenkin kuljettaa mukana, jos kellon lataaminen on tarpeellista muualla kuin kotona.

Samsungin älykello on ihan hyvä laite, mutta sen tai jonkun muun markkinoilla olevan älykellon hankkiminen edellyttää, että käyttäjällä on erityinen tarve pitää pientä tietokonetta ranteessaan.

+ Hyvä näyttö
+ Pitkä akkukesto
+ Runsaasti toimintoja
– Kellonajan näkeminen

Katso päivän hinta Samsung Gear S3 Classic -älykellolle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta

Arvio

Hyvä älykello monipuolisin toiminnoin. Mainio valinta, jos käyttää Android-puhelinta ja tarvitsee älykellon.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Näytön koko
1,3" (33 mm)
Näytön tarkkuus
360 x 360 px
Käyttöjärjestelmä
Tizen
Muisti
768 Mt
Tallennustila
4 Gt
Akkukesto
3-4 päivää
Paino
59 g
Järjestelmä
Puhelin, jossa on Android 4.4 tai uudempi
Muuta
GPS