Samsung Gear Fit2

Samsung Gear Fit2 on urheiluranneke, jonka avulla voi seurata harjoittelua ja muita liikuntasuorituksia

tekijä #Älykellot #Samsung
8.0

Samsungin tuotevalikoimaan kuuluu älykellojen lisäksi aktiivisuusrannekkeita, joiden avulla voidaan mitata liikuntasuorituksia. Samsung Gear Fit2 -urheilurannekkeessa on monia samoja toimintoja kuin älykellossa. Rannekkeessa on kaareva, pitkulainen super amoled -värinäyttö, joka näyttää automaattisesti kellotaulun, kun kättä heilauttaa ylöspäin. Tarjolla on monta erilaista kellotaulua ja lisääkin voi hankkia. Fit2-ranneke yhdistetään älypuhelimeen bluetooth-yhteyden avulla. Rannekkeen hallinta tapahtuu Samsungin puhelimella Samsung Gear- ja S Health -sovelluksien avulla.

Valmistajan mukaan Fit2 huomaa, kun käyttäjä vaihtaa aktiviteettia – esimerkiksi kävelystä pyöräilyyn. Testauksen aikana Fit2-ranneke ei kuitenkaan ymmärtänyt kertaakaan, että testaaja pyöräilee – mutta aktiviteettien seurannan voi käynnistää myös manuaalisesti. Rannekkeen akkukesto on parempi kuin Samsungin älykelloissa. Rannekkeen 200 milliampeeritunnin akku ladattiin täyteen perjantaina klo 14, ja se ilmoitti lataustarpeesta vasta maanantai-aamuna.

Ranneke ilmoittaa ranteeseen värinällä esimerkiksi saapuneista viesteistä ja Facebook-päivityksistä, ja viestien lukeminen onnistuu myös ilman puhelinta. Jos käytössä on useita postitilejä ja sosiaalisen median palveluita, alkaa rannekkeen jatkuva värinä tuntua rasittavalta – ja se estää myös rannekkeen kanssa nukkumisen, jolloin unen laatua ei voi seurata.

Katso päivän hinta Samsung Gear Fit2:lle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

 

Arvio

Fit2-rannekkeessa on parempi akkukesto kuin älykellossa, mutta rannekkeen automaattinen aktiviteettien seuranta ei aina toimi.

Ominaisuudet

Merkki
Samsung
Näytön koko
1,5” kaareva super amoled -kosketusnäyttö
Näytön tarkkuus
216 x 432 px
Käyttöjärjestelmä
Tizen
Muisti
512 Mt
Tallennustila
4 Gt
Akkukesto
3-4 päivää
Järjestelmä
Android 4.4 tai uudempi
Muuta
GPS, sykemittari, kiihtyvyysanturi, gyroskooppi, barometri, musiikkkisoitin