Suunto 5 styres ved hjælp af fem store knapper.

Suunto 5

Monien toimintojen kello kuntoilusta pitävälle.

tekijä #Älykellot #Suunto
5.2

Suomalainen Suunto valmistaa suurikokoisia ja vankkatekoisia urheilukelloja, eikä yhtiön viimeisin gps-urheilukello, Suunto 5, tee poikkeusta. Laite sopii kokonsa vuoksi parhaiten aikuisen miehen ranteeseen. Kellotaulua ympäröi leveä metallikehys, jonka vuoksi kello voi näyttää valtavalta ohuessa ranteessa.

Suuresta koosta johtuen kellon ympärille on saatu mahtumaan useita kookkaita painikkeita, joilla kellon eri toimintoja käytetään, sillä laitteessa ei ole kosketusnäyttöä. Toimintopainikkeita on helppo painaa – jopa juoksuhanskat kädessä.

Valikkorakenne ei ole kovin intuitiivinen, joten testatessa meni jonkin aikaa, ennen kuin kellon toiminnoissa oppi liikkumaan. Suunto 5:ssä on paljon hyviä toimintoja. Perustoimintojen, kuten gps-paikannuksen ja askelmittarin lisäksi laitteessa on myös sykemittari. Sen voimakkaan vihreät led-valot näkyvät selvästi näytön takaosassa.

Olisi ollut mukavaa, jos kello olisi itse huomannut, ettei se ole enää kiinni ranteessa ja sammuttanut led-valot, kun kello asetettiin yöpöydälle. Tosin kelloa on hyvä pitää ranteessa myös öisin, jos haluaa mitata omaa unenlaatuaan.

Kellon sisältämä askelmittari ei pelkästään laske, kuinka monta askelta olet ottanut päivän aikana, vaan osaa myös näyttää kuluneen viikon saldon pienen pylväskaavion muodossa.

Kävely- tai juoksulenkillä kerättyä dataa voi kotiin tultuaan tutkia tarkemmin tietokoneella Suunto-sovelluksen avulla, mutta tietoja voi katsella myös kellon näytöltä – mikä estää eksymisen lenkin aikana.

Suunto 5 -urheilukellon suurin ongelma on se, että näytöllä olevia tietoja on usein vaikea erottaa, sillä näytön valaistus on liian heikko. Näytössä on kyllä taustavalaistus, mutta siitä on apua vain pimeällä. Päivänvalossa tietoja on vaikea nähdä.

Suunto 5:n hyviin ominaisuuksiin kuuluu todella pitkä akkukesto. Kelloa voi käyttää useita päiviä yhdellä latauksella, minkä vuoksi se sopisi hyvin käytettäväksi myös tavallisena kellona, jos vain erottaisi, paljonko kello on.


+ Erinomainen akkukesto

+ Paljon toimintoja

– Heikosti valaistu

– Ei kovin käyttäjäystävällinen

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta Suunto 5 -urheilukellolle hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaopas-palvelusta.

 

Arvio

Suunto 5 -urheilukellossa on monipuoliset toiminnot, mutta niissä liikkuminen voi olla aluksi hieman hankalaa. Lisäksi näytön valaistus on heikko.

Ominaisuudet

Merkki
Suunto
Paino
66 g