TomTom Adventurer

TomTom Adventurer

Kevyt ja kompakti urheilukello sykemittarilla.

tekijä #Älykellot #TomTom
8.8

TomTom Adventurer on kevyt ja kompakti urheilukello, joka keskittyy ulkolajeihin, kuten maastojuoksuun, vaellukseen, uintiin, pyöräilyyn ja lasketteluun. Kellossa on myös sisäharjoittelutila, jonka avulla voi seurata suoritustaan esimerkiksi juoksumatolla. Kellolla pystyy mittaamaan muun muassa askeleita, etäisyyksiä sekä pituuteen, painoon ja ikään perustuvan kalorinkulutuksen.

Adventurer mittaa sykkeen suoraan ranteesta, ja se toimii erittäin hyvin ja tarkasti. Kelloa ja sen toimintoja on helppo käyttää. Näytön rakenne saattaa kuitenkin vaikeuttaa joidenkin tietojen näkemistä, sillä fontti on melko pieni. Varsinaista taustavalopainiketta ei ole, mutta taustavalo syttyy, kun kämmenen vie hetkeksi näytön päälle. Se on huomattavasti kätevämpää kuin jonkin pienen painikkeen hamuilu.

Jotta urheilukellosta saisi kaiken irti, se kannattaa yhdistää TomTomin Mysports-sovellukseen puhelimessa. Sovellus on ilmainen, ja sen avulla voi tarkastella harjoitustietojaan. Sovellus on kuitenkin hieman liian yksinkertainen, sillä se ei hyödynnä kellon kaikkia toimintoja. Sen avulla ei esimerkiksi pysty suunnittelemaan reittejä vaellus-, juoksu- ja pyöräretkille.

Adventurer-kellossa on yhdysrakenteinen mp3-soitin, johon mahtuu musiikkia jopa 3 gigatavun edestä. Musiikkia voi kuunnella urheilusuoritusten aikana bluetooth-kuulokkeilla, mikä on mukavaa. Musiikin kuuntelu tyhjentää muuten pitkäkestoisen akun kuitenkin tavallista nopeammin.

 

+ Suuri näyttö
+ Tilaa musiikin ja reittien tallennukseen
Ei reittisuunnittelua
Ei kosketusnäyttöä

 

Lisätietoja TomTom Adventurer -ulkoilukellosta on valmistajan sivuilla.

Arvio

TomTom Adventurer on pieni ja kevyt urheilukello, joten sitä on mukava käyttää koko päivän. Kellossa on paljon hyviä toimintoja, mutta näytössä, käyttöliittymässä ja mobiilisovelluksessa on omat rajoituksensa.

Ominaisuudet

Merkki
TomTom
Paino
55 g
Muuta
Vesitiivis 40 metriin asti