Testissä TomTom Spark 3

TomTom Spark 3

Seuraa juoksusuorituksiasi erittäin tehokkaan gps-kuntoilukellon avulla.

tekijä #Älykellot #TomTom
9.2

TomTom Spark 3 on uusin tulokas TomTomin gps-kuntoilukellojen sarjassa. Kello on tarkoitettu sekä harjoitusavustajaksi että päivittäisen aktiivisuuden mittaamiseen. Kellon avulla saa laskettua askeleet, aktiiviset minuutit, matkan pituuden, kulutetut kalorit sekä seurattua unta.

Spark 3 -kellossa on hyvin istuva silikoniranneke. KotiMikron aiemmin testaamassa TomTom Runnerissa oli vielä vanhan mallinen silikoniranneke, joka ei ollut kovin kestävä. Uusi rannekemalli on vankkaa tekoa ja sen kiinnitys kolmella lukitusnastalla varmistaa, että ranneke ei aukea kovassakaan menossa.

Kellon gps-seuranta toimii jopa 11 tuntia yhdellä latauksella, ja tavallisessa käytössä kello toimii mittareineen noin kolme viikkoa ennen lataustarvetta. Kuntoilukelloa testattiin intensiivisesti kaksi viikkoa, ja vasta testijakson lopulla laite piti laittaa lataukseen.

Lataus tapahtuu tietokoneeseen liitettävän johdon avulla. Tietokoneelle asennetaan myös ohjelma, joka hakee automaattisesti esimerkiksi viimeisimmän juoksulenkin tiedot, kun kello yhdistetään tietokoneeseen.

Johto, jolla laitteiden yhdistäminen tapahtuu, istuu niin tiukasti kelloon, että ensimmäisellä kerralla johtoa irrotettaessa ehti jo pelätä kellon hajoavan.

Juoksulenkin seurannassa Spark 3:n käyttö on hämmästyttävän helppoa. Gps paikantaa sijainnin noin 20 sekunnissa, mikä on urheilukellolle erinomainen saavutus. Juoksun seuranta käynnistetään painamalla kolme kertaa kellotaulun alla olevaa keinukytkintä oikealle. Kokeneemmille juoksijoille on tarjolla runsaasti lisäasetuksia, kuten harjoitusohjelmia ja ennalta suunniteltuja reittejä.

TomTomin Spark 3 -kuntoilukelloa lainattiin Ironman-triathlonistille, joka oli juoksulenkin jälkeen yhtä innoissaan kellon helppokäyttöisyydestä ja tehokkuudesta kuin KotiMikron testaaja.

 

+ Nopea gps
+ Pitkä akkukesto
+ Helppokäyttöinen ja tehokas
– Latausjohdon tiukkuus

Lisätietoja on valmistajan sivuilla.

Arvio

TomTom Spark 3 sisältää kaikki kuntoilukellolta vaadittavat ominaisuudet. Kellon käyttö on helppoa niin kokeneelle kuin kokemattomallekin kuntoilijalle.

Ominaisuudet

Merkki
TomTom
Näytön koko
22 x 25 mm
Näytön tarkkuus
144 x 168
Tallennustila
4 Gt
Akkukesto
3 vko (watch mode), 11 t (gps)
Paino
49 g