Musens lyseffekter kan også programmeres

ASUS ROG Chakram X

Hiiren sivulla oleva ohjaussauva on jännä idea, mutta käytännössä se ei toimi kovin hyvin.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Hiiret #Asus
7.8

ROG Chakram X on ylellinen hiiri, jossa on ohjaussauva pikavalintojen tekemiseen. Idea on kiinnostava, mutta ohjaussauvaa ei ole kovin helppo käyttää, ja sauva vaikuttaa muiden painikkeiden sijaintiin.

Tavallisessa käytössä Chakram X on huippuluokan laite. Se on tarkka, nopea ja mukautettavissa kaikilla mahdollisilla tavoilla. Painikkeet reagoivat hyvin, ja hiiri toimii lähes kaikilla pinnoilla.

Mallin erityispiirteenä on toiselle sivulle sijoitettu pieni ohjaussauva, joka voidaan ohjelmoida suorittamaan pelien ja ohjelmien pikavalintoja. Nämä toiminnot ja pitkät painallussarjat on helppo määritttää mukana tulevalla ohjelmalla. Käytännössä toiminto ei valitettavasti ole niin nopea käyttää kuin toivoisi. Kun se aktivoidaan peukalolla, kämmenen oikealla puolella on painettava vastaan, ja se voi olla vaikeaa.

Toinen ohjaussauvan haittapuoli on se, että vasemman puolen tavallisia eteen- ja taakse-painikkeita on siirretty hieman taaksepäin, jolloin ne on vaikeampi aktivoida. Käytännössä työ on keskeytettävä ja käsi siirrettävä taaemmas eli tehokkuus kärsii.

Hiiren voi liittää johdolla, mukana tulevalla sovittimella ja Bluetoothin kautta. Langattomia vaihtoehtoja on kaksi, koska Bluetoothin viiveet voisivat haitata pelaamista.

Pehmeä kangaspäällysteinen kaapeli käy myös lataamiseen. Sen voi tosin jättää pakkaukseenkin, sillä hiiren voi ladata kätevästi millä tahansa tavallisella langattomalla laturilla. Latautuminen täyteen eli 150 tunnin käyttöön tapahtuu nopeasti.

Kahden pääpainikkeen alla olevat vaihdettavat kytkimet ovat hifistelijöille suunnattu yksityiskohta. Vaihtaminen tarkkojen mekaanisten painikkeiden ja kevyempien optisten painikkeiden välillä onnistuu muutamassa minuutissa. Molemmat kytkinsarjat ovat laadukkaita, joten vain harva vaihtanee niitä säännöllisesti.


+ Huippuluokan tarkkuus
+ Useita liitäntäportteja
– Hankalasti sijoitetut painikkeet

Conclusion

Hiiren sivulla oleva ohjaussauva on jännä idea, mutta käytännössä se ei toimi kovin hyvin.

Ominaisuudet

Merkki
Asus
Liitäntä
USB / USB / Bluetooth
Painikkeiden määrä
8
Johdon pituus
2 m
Mitat
13,3 x 7,7 x 4,3 cm
Paino
127 g