Logitech G604 Lightspeed

Langaton hiiri lukuisilla painikkeilla.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Hiiret #Logitech
6.8

Logitechin kalliissa G604-hiiressä on monia hyviä ominaisuuksia, mutta samaan hintaan löytää parempiakin hiiriä.

Kun käden asettaa ensimmäisen kerran hiiren päälle, tuntuu melkein siltä kuin sanoisi päivää vanhalle tutulle. Hiiren muotoiluun on selvästi panostettu, ja varsinkin oikean käden peukalolle tarkoitettu levennys on erittäin onnistunut.

Hiiren käyttöönotto on helppoa. Laitteen peräpäässä oleva kotelo avataan, usb-vastaanotin otetaan ulos ja mukana tuleva Duracellin AA-paristo laitetaan paikalleen. Yhteys tietokoneeseen syntyy heti, kun vastaanotin laitetaan vapaaseen usb-porttiin. Hiiren voi liittää myös bluetooth-yhteyden kautta, mutta se on hieman hankalaa.

Tässä vaiheessa G604:n heikompia puolia tulee esiin. Hiiren liikkuvat osat eivät nimittäin ole yhtä huolella tehdyt kuin muu hiiri.

Vieritysrullassa on kaksi vaihdetta. Sillä voi tavanomaiseen tapaan vierittää näkymää asteittain tai sitten todella nopeasti. Jälkimmäisessä vaihtoehdossa rulla vierittää yhdellä työnnöllä jopa 15-20 sekuntia.

Näiden kahden tilan välillä vaihdetaan hiiren päällä olevalla hieman huteralla painikkeella. Olisi ollut parempi, jos hiiressä olisi ollut vain vapaa vieritys, sillä vieritysrullan liikuttaminen on vaikeaa, kun se on säädetty asteittaiselle vieritykselle. Tuntuu kuin vieritysrulla ottaisi johonkin kiinni, kun sitä yrittää liikuttaa.

Vieritysrullassa on hieman löysä kiinnitys, joten se heiluu sivulle ja pitää heikkoa mutta jossain määrin ärsyttävää räminää, kun hiirtä liikuttaa nopeasti sivusuunnassa.

G604-hiiressä on paljon painikkeita. Peukalolle tarkoitetut kuusi painiketta on sijoitettu niin, että ne erottaa helposti toisistaan. Painikkeisiin voi ohjelmoida haluamansa toiminnot Logitechin erinomaisella säätöohjelmalla.


+ Hyvä muotoilu

+ Paljon painikkeita

– Hieman epäonnistunut vieritysrulla

 

Lisätietoja laitteesta saa valmistajan sivuilta.

Katso päivän hinta hintavertailusivustolta, kuten esimerkiksi Hintaopas-palvelusta.

 

Conclusion

Logitechin hiiressä on ergonominen muotoilu, mutta vieritysrullan kanssa oli liikaa ongelmia.

Ominaisuudet

Merkki
Logitech
Johdollinen/johdoton
Johdoton
Liitäntä
Usb-vastaanotin, bluetooth
Painikkeiden määrä
15
Mitat
130 x 80 x 45 mm
Paino
135 g (pariston kanssa)
Tunnistin
100-16000 dpi