Logitech MX Ergo

MX Ergo sisältää pallohiiren kaikki hyvät ominaisuudet.

tekijä Peter Skjovbjerg Jensen #Hiiret #Logitech
8.3

MX Ergo on Logitechin ensimmäinen uusi pallohiiri moniin vuosiin. Pallohiiri oli aikoinaan varteenotettava kilpailija perinteiselle hiirelle. Pallohiiressä ei liikuteta itse hiirtä vaan hiiren kyljessä olevaa palloa, joka ohjaa kursoria.

Pallohiiren vähäisen levinneisyyden vuoksi voisi helposti olettaa, että sen käyttö vaatii pitkää totuttelua. Se ei kuitenkaan pidä paikkaansa. Jo muutaman tunnin käytön jälkeen tuntui täysin luonnolliselta ohjata hiiren kursoria pallolla. Viikon testauksen jälkeen perinteisen hiiren ja pallohiiren välillä vaihtaminen sujui ilman, että asiaa piti sen kummemmin ajatella.

MX Ergo istuu hyvin käteen, ja hiiressä on säädettävä sarana, jonka avulla hiiren käyttökulman voi säätää omaan käteen sopivaksi. Hiiressä on vieritysrulla ja eteen/taakse -painikkeet, kuten perinteisessäkin hiiressä. MX Ergossa on lisäksi painike, jonka painalluksella kursorin nopeutta ja tarkkuutta voidaan säätää. Esimerkiksi tarkkuutta vaativissa tehtävissä hiiren herkkyyden pienentäminen voi helpottaa tehtävän suorittamista.

Pallohiiren ystävät väittävät sen sopivan tarkkuutta vaativaan työskentelyyn paremmin kuin perinteinen hiiri, ja siinä he ovat oikeassa. Suurta tarkkuutta vaativa työ onnistuu helpommin MX Ergolla, kunhan sen käyttöön on ensin tottunut.

MX Ergo ei ole kuitenkaan parhaimmillaan nopeaa liikuttelua vaativissa tehtävissä tai pelien pelaamisessa. Niissä se ei pärjää perinteiselle hiirelle. Syynä on se, että Logitechin hiiressä ei yksinkertaisesti ole samaa tuntumaa nopeaan liikkeeseen kuin normaalissa hiiressä.

+ Tarkka
+ Miellyttävä käyttää
– Vaatii hieman totuttelua
– Ei sovi nopeaan navigointiin

Lisätietoja saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Logitech MX Ergo on hyvä hiiri tarkkuutta vaativaan työskentelyyn. Se ei ole kuitenkaan paras vaihtoehto nopeaa liikuttelua vaativiin tehtäviin.

Ominaisuudet

Merkki
Logitech
Johdollinen/johdoton
Johdoton
Liitäntä
USB
Painikkeiden määrä
8
Mitat
13,2 x 5,1 x 9,9 cm
Paino
259 g