Roccat Leadr

Roccat Leadr näyttää luksushiireltä, jossa on ärhäkkä muotoilu, hyvä ergonomia ja kätevä lataustelakka. Hiiri kuitenkin pettää aivan perustoiminnossa.

tekijä Mathias Alsted Lund Flinck #Hiiret #Roccat
4.0

Tuskin minkään muun laitteen testaaminen on ollut yhtä turhauttavaa kuin Roccatin Leadr-pelihiiren. Ulkonäkönsä puolesta Leadr näyttää hiireltä, joka jättää kaikki kilpailijat taakseen, mutta testaukseen saatu yksilö pettää juuri siinä, mihin se on tarkoitettu. Hiiren ykköspainikkeessa on ärsyttävä vika, jonka vuoksi sen napsauttaminen rekisteröityy aivan liian usein kakkospainikkeen napsautuksena.

Näin käy varsinkin silloin, kun painallus osuu ykköspainikkeen oikeaan reunaan – vaikka etusormi ei ole lähelläkään kakkospainiketta. Ongelmaa ei esiinny joka painalluksella, mutta kuitenkin niin usein, että hiiri tekisi mieli siirtää eläkkeelle.

Ongelmalta voisi välttyä, jos opettelisi painamaan ykköspainikkeen vasenta reunaa, tai käyttäisi mukana tulevaa ohjelmaa, jolla voi ohjelmoida hiiren painikkeita. Siihen ei kuitenkaan pitäisi olla tarvetta, varsinkaan näin kalliin hiiren kohdalla.

Näin perustavaa laatua oleva vika peittää alleen sen, että Leadr istuu hyvin käteen, rekisteröi loistavasti liikkeen ja sen mukana tulee kätevä lataustelakka. Hiiren voi laittaa telakkaan, kun tietokone on sammutettu, ja hiiri pystyy jopa lataamaan hieman virtaa pöytäkoneesta, kunhan se on kiinni verkkovirrassa. Lataustelakassa on neljä värillistä merkkivaloa, joiden avulla näkee, milloin hiiri on syytä laittaa lataukseen.

 

+ Hyvä ergonomia
+ Lataustelakka
– Ongelmia ykköspainikkeen kanssa
– Korkea hinta

Lisätietoja Roccat Leadr -hiirestä saa valmistajan sivuilta.

Conclusion

Kallis hiiri, joka on varustettu kätevällä lataustelakalla ja huonosti toimivalla ykköspainikkeella.

Ominaisuudet

Merkki
Roccat
Johdollinen/johdoton
Johdoton
Liitäntä
USB 2.0
Painikkeiden määrä
14 ohjelmoitavaa painiketta
Johdon pituus
1,8 m
Mitat
8 x 4,5 x 12,6 cm
Paino
134 g
Tunnistin
Optinen Owl-Eye (12000 dpi)
Muuta
1000 mAh ladattava akku (litium-ion)