Det kan være svært at nå de forreste sideknapper med tommelfingeren.

SteelSeries Aerox 9 Wireless

Aerox 9 Wireless -hiiren painikkeet eivät totisesti lopu kesken. Peukalon kohdalla on peräti 12 painiketta.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Hiiret #SteelSeries
8.7

Tanskalainen SteelSeries ei ole tyytynyt korostamaan Aerox 9 Wireless -hiiressä jotakin tiettyä hyvää ominaisuutta, vaan on yrittänyt mahduttaa kaikki plussat samaan pakkaukseen – ja onnistunutkin siinä kaikin puolin mainiosti.

Hiiren voi liittää tietokoneeseen USB-kaapelilla tai langattomasti Bluetoothin tai hiiren oman USB-sovittimen avulla. Sovitin kytketään USB-C-porttiin, ja sen voi itse asiassa ­yhdistää myös Android-puhelimeen. Siinä tapauksessa hiiren pieni kursori ilmestyy puhelimen näytölle.

Aerox 9:n yläosa näyttää samanlaiselta kuin aiemmin testaamamme ultrakevyet hiiret: muovi on täynnä reikiä, joten hiiren sisällä oleva elektroniikka on selvästi näkyvissä. Aerox 9 ei kuitenkaan kuulu kaikkein kevyimpiin testaamiimme hiiriin. Tämä johtuu luultavasti hiiren vasemmalla puolella olevasta valtavasta painikemäärästä. Käyttäjä voi määrittää 12 numeroitua painiketta toimimaan haluamallaan tavalla. Se tapahtuu SteelSeries-asetusohjelmassa Windowsissa, jossa ei tarvitse kuin napsauttaa haluttua painiketta hiirtä esittävässä kuvassa. Painikkeiden fyysisen sijainnin oppiminen ja käyttö peukalolla vaatii aika lailla totuttelua. Itse päädyimme hyödyntämään vain keskimmäisiä, jotka ovat helpoimmin käytettävissä.

Painikkeiden toimintojen määritykselle varattu ohjelman osa on suhteellisen helppokäyttöinen. Hiiren tarkkuuden asettaminen on sen sijaan monimutkaisempaa. Valittavissa on viisi erilaista profiilia, joista kussakin on 9–10 säätövaihtoehtoa. Kaikki tapahtuu englanniksi ja mukana on monia teknisiä termejä, joten tämä ei ole mikään aloittelijan hiiri. Mutta jos lukuisiin mahdollisuuksiin tutustuminen ei pelota, tätä hiirtä voi käyttää melkein mihin tahansa. Sitä on mukava pitää kädessä pidempiä aikoja, sillä ilmareiät pitävät kämmenen viileänä.

Hiiri tuntuu hieman liukkaalta, sillä kaikki sen pinnat ovat sileää urittamatonta muovia. Langatonta hiirtä voi käyttää myös langallisesti, jos pehmeän kangasjohdon liittää hiiren kuonoon. Käyttökokemuksessa langattoman ja langallisen välillä ei ­ollut juurikaan eroa.


+ Runsaasti painikkeita

+ Hyvä yhdistettävyys

– Liukas pinta

Conclusion

Aerox 9 Wireless -hiiren painikkeet eivät totisesti lopu kesken. Peukalon kohdalla on peräti 12 painiketta.

Ominaisuudet

Merkki
SteelSeries
Painikkeiden määrä
18
Johdon pituus
2 m
Paino
88 g