Din tommelfinger har adgang til usædvanligt mange knapper på Rival 5.

SteelSeries Rival 5

SteelSeries Rival 5 on taidolla suunniteltu ja edullinen hiiri, jossa on paljon painikkeita.

tekijä Morten Skeldal Østergaard #Hiiret #SteelSeries
9.0

Jos tietokoneen mukana toimitettu keskinkertainen hiiri on palvellut aikansa tai jos kannettavan tietokoneen kosketuslevy kyllästyttää, kannattaa kokeilla tanskalaisen SteelSeriesin Rival 5 -hiirtä.

Vankkarakenteinen Rival 5 ei ole monipuoliset ominaisuudet huomioon ottaen kallis. Se on suhteellisen kookas hiiri, joka sopii hyvin keskikokoisiin ja suuriin käsiin. Hiireen pysyvästi kiinnitetty kaksimetrinen USB-kaapeli on päällystetty vahvalla kankaalla, joka estää kaapelia sotkeutumasta. Hiiren pinta on valettu mattapintaisesta muovista, joka tuntuu kämmentä vasten miellyttävältä – jopa pitkäaikaisessa käytössä.

Hiiri näyttää ylhäältä katsottuna lähes symmetriseltä. Sitä on kuitenkin melko vaikea käyttää vasemmalla kädellä, koska vasemmalla puolella on paljon painikkeita. Kun hiiri on oikeassa kädessä, sitä pystyy käyttämään hyvin hallitusti. Peukalon kohdalla on runsaasti erilaisia painikkeita. Itse pidimme erityisesti pitkästä painikkeesta, jota voi kallistaa ylös ja alas. Hiiren vasemmalla puolella on myös pieni lovi, jossa voi lepuuttaa peukaloa silloin, kun sillä ei ole kiire painella painikkeita.

Kaikista hiiren painikkeista kuuluu hyvä ja selkeä naksahdus. Painamisen pystyy sekä tuntemaan että kuulemaan. Kaksi pääpainiketta ovat erillisiä muovikappaleita, joita ei ole valettu hiiren runkoon. Siksi ne painuvat helposti alas riippumatta siitä, mistä kohtaa tai kuinka kovaa niitä painaa. Hiiren painikkeiden toimintoja voi muuttaa SteelSeriesin asetusohjelmassa Windowsissa. Samassa paikassa voi ohjata myös hiiren valoja, jotka on jaettu kymmeneen eri vyöhykkeeseen. Hiiren ulkoasua saa siis helposti muokattua oman mielen mukaiseksi. 

Ohjelmassa on paljon toimintoja, ja valintojen tekeminen voi tuntua ylivoimaiselta, jos ei ole tottunut siihen, että hiirtä pitäisi räätälöidä tässä mittakaavassa.


+ Hyvät painikkeet

+ Kestävä kangaspintainen kaapeli

– Hieman sekava ohjelmisto

Conclusion

SteelSeries Rival 5 on taidolla suunniteltu ja edullinen hiiri, jossa on paljon painikkeita.

Ominaisuudet

Merkki
SteelSeries
Liitäntä
USB
Painikkeiden määrä
9
Mitat
12,9 x 6,8 x 4,2 cm
Paino
85 gr
Tunnistin
100-18000 DPI