Trust GXT 161 Disan -hiiressä on mukautettava valaistus.

Trust GXT 161 Disan

Langaton hiiri nopeussäädöllä ja ohjelmoitavilla painikkeilla.

tekijä Henrik Ræder Clausen #Hiiret #Trust
7.4

Trust GXT 161 Disan on langaton pelihiiri, jonka kantama on kahdeksan metriä. Mukana tulevaa usb-kaapelia käytetään hiiren lataamiseen. Latauskaapeli on tehty varta vasten Trustin hiirtä varten, ja muiden kaapeleiden käyttö onnistuu vain vaivoin.

Hiiren mukana tulee myös pieni usb-sovitin, jota tarvitaan langatonta yhteyttä varten. Sovittimen paikalleen laittamisen jälkeen hiiri on hetkessä käyttövalmis. Hiirtä voi käyttää, ilman että asentaa sille tarkoitetun ohjelman, mutta ohjelman avulla pystyy ohjelmoimaan hiiren painikkeita ja valoja.

Hiiri on päivittäisessä peruskäytössä yksinkertainen ja tehokas laite. Tarkkuutta, jonka maksimi on 3000 dpi, säädetään omalla painikkeellaan. Painikkeet on hyvin sijoitettu (oikeakätiselle käyttäjälle), ja ne toimivat moitteettomasti. Myös rullapainike vierittää kevyesti. Ykkös- ja kakkospainikkeista kuuluu selkeä naksahdus, sivupainikkeet ovat hiljaiset ja helppoja käyttää.

Hiiren hallintaohjelmaa on ilo käyttää. Sen avulla saa hyvän yleiskatsauksen kaikista toiminnoista, varsinkin nopeudesta, ja kaikkia painikkeita voi ohjelmoida käyttötarpeen mukaan. Myös makrot onnistuvat. On kätevää, että usein käytettyjä näppäinyhdistelmiä voi määrittää hiiren painikkeille.

Hiiren ladattava akku on kiinteä, joten sitä ei voi vaihtaa. Akku myös osoittautui testissä ongelmalliseksi. Akku hyytyi välillä yllättäen ja sitä piti ryhtyä lataamaan kesken kaiken. Ilmoitettu 30 tunnin akkukesto yhdellä latauksella on ihan kohtuullinen, mutta se ei ole hyväksyttävää, että akku ei toimi sinä aikana luotettavasti.

+ Suuri tarkkuus
+ Hyvä hallintaohjelma
– Epävakaa akku

Katso päivän hinta Trust GXT 161 Disan -hiirelle hintavertailupalvelusta, kuten esimerkiksi Hintaoppaasta.

Arvio

Hyvin toimiva hiiri, joka sopii pelaamisen lisäksi myös työskentelyyn. Hiiren kiinteä akku toimii kuitenkin epävakaasti.

Ominaisuudet

Merkki
Trust
Johdollinen/johdoton
Johdoton
Liitäntä
Usb-sovitin
Painikkeiden määrä
6
Johdon pituus
1,8 m
Mitat
12,4 x 8,1 x 4,1 cm
Paino
101 g
Tunnistin
Optinen
Muuta
Säädettävä herkkyys